Nameštaj za ugostiteljstvo

Da li ste nekada pomislili da kupite stolicu ili fotelju kakvu ste videli u nekom kafiću ili restoranu? Odgovor na ovo pitanje je najčešće DA. Ugostitelji vode posebnu pažnju o udobnosti, stilu, dizajnu i dopadljivosti nameštaja koji biraju za svoje lokale. Uređenje ugostiteljskih objekata nije jednostavan posao. On zahteva dosta istraživanja i opipavanja pulsa budućih mušterija. S toga postoje razna pravila na koja se obraća pažnja prilikom odabira nameštaja za ugostitesljtvo.

Stolice za ugostitelje

Nameštaj za ugostitelje ne bi bio potpun bez stolica za ugostitelje. Jedno od pravila je način na koji se upotrebljavaju stolice u ugostiteljskim objektima. Gosti najčešće nisu obazrivi kada su u pitanju stolice. Često im padaju na pamet razni „nestašluci“. Možda će poneki da upotrebi čak i oštre predmete kako bi mu vreme brže prošlo uz kaficu i slično. Jos jedna važna stavka na koju se obraća posebna pažnja je i opterećenje koje stolica trpi. Stolice su u lokalima opterećene na sasvim drugi način od onih u našim domovima na koje sednemo po par puta dnevno, dok se u recimo nekom lokalu na jednoj stolici izmenja najmanje stotinu gostiju.

Stolice za ugostitelje
Stolice za ugostitelje

Sledeće na šta bi se trebala obratiti pažnja je slaganje stolica na kraju radnog vremena. Stolica za ugostitelje treba da bude napravljena od čvrstih ne habajućih materijala da se ne ošteti prilikom slaganja. Pored nabrojanog, ugostiteljske stolice moraju izdržati i vremenske uticaje, sunce, kišu i sneg svim danima.

Kada govorimo o nameštaju za ugostiteljstvo, vazno je da je prilagođen svrsi korišćenja. Ugostiteljska delatnost zahteva, osim primarne dopadljivosti, i čvrstinu, dugotrajnost i stabilnost svojih artikala.

Dizajn enterijera Geppetto 24  Dizajn enterijera Geppetto 35 Dizajn enterijera Geppetto 45 Dizajn enterijera Geppetto 50


Stolovi za ugostitelje

Pored stolica tu su i stolovi za ugostitelje koji su takođe jako važan deo ugostiteljske opreme. Kod odabira stola važno je obratitit pažnju na postolje i ploču stola. U zavisnosti od toga da li će sto stajati unutra ili će biti na otvorenom biraju se adekvatni materijali. Neka uopštena preporuka za ugostiteljske stolove je da se biraju stolovi sa težim postoljem jer to utiče na stabilnost stola.

Dakle, uvek kada kupujete nameštaj za ugostiteljstvo, birajte stolice i stolove koji su namenjeni isključivo za tu svrhu i uštedi ćete i brige i novac, jer ne zaboravite da vam jeftina kupovina obično nudi jeftine proizvode koji nikako ne idu u posao.

Trpezarijski sto Minor Barski sto Barska stolica Trpezarijski sto Polaris

Naši radovi