Pomoć pri kupovini sofe

Sofa je ključni komad nameštaja i kupovina koja zahteva puno razmišljanja. Nije stvar samo u tome da li izgleda dobro ili odgovara prostoru koji imate, već u tome koliko dobro odgovara vašim specifičnim zahtevima. Ono što je ispravno za dom i način života jedne osobe možda nije pogodno za vaš. Ovaj vodič ima za cilj da vam pomogne da razumete osnovne stvari izbora nove luksuzne sofe.

Veličina sofe

Većina sofe u našem asortimanu dolazi u različitim veličinama što vam omogućava pristup većini stilova, bez obzira na razmere vaše sobe. Naše veličine se krecu. od dvoseda peko troseda i četvorseda a naši modularni kompleti mogu da budu koliko god želite. Najbolji način koji znamo za procenu veličine vaše sofe je unapred izmerite vaš prostor i zatim premerite kod nas u salonu Geppetto sofe koje vam se dopadnu. Uverite se da imate dovoljno prostora za slobodno kretanje kroz sobu, a ako želite, i prostor za pomoćne stolove ili čak konzolu pozadi.

Oblik sofe

Oblik sofe koji odaberete zaista zavisi od ličnog ukusa i stila sobe u koju se ulazi. Međutim, postoji nekoliko opcija koje vredi razmotriti pre konačnog izbora.
Modularne sofe su izuzetno prilagodljive i pružaju vam velik opseg kada je prostor koji popunjavate nekonvencionalne veličine ili oblika . Takođe se mogu lako preurediti po potrebi.

Fiksne sofe su manje fleksibilne i malo formalnije, ali dolaze u širokom spektru stilova, tako da nude veći opseg u pogledu estetike.

Donji deo leđa daje otvoreniji izgled, savršen za velike prostore otvorenog plana ili na primer za pozicioniranje ispod prozora. Sofa sa višim naslonom obično je formalniji i imaće impozantnije prisustvo. Imajte na umu i širinu rukohvata, koja može prilično uticati na ukupnu veličinu vaše sofe: ako nema dovoljno prostora, odaberite stil sa uskim rukohvatima ili bez. Klizajući rukohvati i zaobljeni profili sugerišu tradicionalniji stil sofe.
Sofe sa nogama su uglavnom tapacirane, dok su one bez njih često labavo pokrivene i sugerišu stepen neformalnosti. Opet, ovo je zaista stvar ličnog ukusa i postojećeg stila sobe.

Boja sofe

Što se tiče sofe, možete se odlučiti za neutralnu paletu (sa povremeno ubačenim detaljima) ili odvažnije nijanse u bojama poput duvanske kože ili morske plave boje. Neutralni su izuzetno prilagodljivi i uklapaju se u većinu šema, osiguravajući da vaš kauč bude koristan u godinama koje dolaze. Ako odaberete sofu sa pokrivačem, ona se lako menja novim kompletom pokrivača. Suprotno tome, sofe u živim bojama mogu podići prostor da postane glani u sobi.

Širok izbor sofa, trpezarijskih stolica,  fotelja, komoda, toaletnih stolova i ostalih komada nameštaja različitih stilova, od modernog do klasičnog, pronađite na našoj adresi: Pančevački put 83 Beograd. 

Posetite nas lično ili posetite naš sajt www.geppetto.rs Za sve informacije možete nas pozvati na tel: +381 (0)60 7 250 200   +381 (0)11 2711 210

Povezane objave