Pretvorite Vašu spavaću sobu u hotelsku sobu sa 5 zvezdica

Prilikom dizajniranja sobe za goste, hoteli razvijaju paletu boja i šemu koja odgovara temi ili lokaciji hotela. Slično tome, i vi ćete želeti da razvijete plan za svoje privatno utočište koji govori o vašoj unutrašnjosti. Spavaća soba je obično utočište ili „tačka dekompresije“ u kući, za razliku od hotelske sobe koja mora ugoditi mnogim ljudima, Vaša spavaća soba je zaista vaše mesto i može biti odraz vašeg ukusa i stila.

Zabavite se dok birate boje kako biste smislili šemu kojom ćete se voditi. Zatim sledite ove savete kako biste prostor učinili luksuznim i multifunkcionalnim poput prvoklasne hotelske sobe.

Prostor

Možete da napravite prostore za spavanje (krevet), čitanje (fotelja ili sofa), hranu i piće (kutak za kafu ili mini bar), rad (radni sto) i relaksacija (kada i ormar). Ovo okruženje možete dizajnirati sa bilo kojom veličinom sobe. Prvi korak je odlučiti koje aktivnosti želite da obavljate (osim spavanja!) I shodno tome planirajte prostor. Dodajte ogledalo iznad stola da biste ga mogli koristiti kao šminku ako vaša bolja polovina ima kontrolu nad kupatilom!

Ključ udobnosti

Pregledajte akustiku, ventilaciju i sistemske kontrole u ​​sobi. Ako je moguće, dodajte dodatnu izolaciju između zidova, postavite dupli tepih. Ovi koraci pomažu u povećanju udobnosti. Pored toga, prostoriju treba pravilno provetriti – uobičajene greške su klima uredjaji koji duvaju preko kreveta. Postavite svoj krevet dalje od klima uredjaja i pobrinite se da imate pristup svežem vazduhu. Dodajte skrivene zvučnike u ključna mesta za zvučni sistem i, ako je moguće, kamin je uvek lepa karakteristika u hladnoj snežnoj noći.

Stvorit ambijentalno osvetljenje


U prvoklasnim hotelskim sobama često se koriste sledeće tehnike:

  • Trosmerni prekidač na ulazu za noćnu lampu
  • Svetlo u ormaru koje se automatski uključuje kada se vrata otvore
  • Svetla za čitanje u krevetu kojima se individualno upravlja
  • Dovoljno osvetljenje u kupatilu

Krevet

  • Kupite najbolji krevet koji možete. Ovo će biti najbolja investicija koju ste ikad uložili za svoj duševni mir.
  • Posteljina je takodje jako važna. Kvalitet vrhunski. Neka bude jednobojna, po mogućstvu bela.
  • Dodajte jastuke. Što više to bolje. Preko jorgana stavite prekrivač.

Neka bude jedinstveno


Mnoge hotelske sobe imaju regionalne časopise o umetnosti i lokalnim znamenitostima, tako da gost oseća povezanost sa gradom koji posećuje. Za svoju sobu zapamtite – bilo da je to omiljena slika, porodične fotografije ili polica sa vašim omiljenim knjigama, ne bojte se da uvrstite te posebne predmete u svoju šemu ukrašavanja kako biste se osećali povezano i spokojno.

Similar Posts