Kako urediti malu dnevnu sobu

Pravom kombinacijom stolica, sofa i ležajeva povećavamo komfor i uvodimo više prostora za sedenje u relativno malim sobama.

Biranje nameštaja često pretstavlja pravo uživanje, naročito ljubiteljima enterijera. Međutim, šta ako vas prostor ograničava. Ukoliko imate malu dnevnu sobu (do 18m2 ), možete doći u situaciju da ne znate kako da izaberete odgovarajući nameštaj a da pritom ne „ugušite“ prostor.

Kako biste rešili tu dilemu, evo nekih saveta o tome kako da savršeno adaptirate i uredite omiljeni kutak za uživanje DNEVNU SOBU.

Velika ugaona garnitura + lounge stolica

U kompaktnom prostoru, poput ovoga na slici, omogućen je komfor koji pruža ugaona garnitura kao i stolica koja menja ulogu raskošnih fotelja.
Veliki ležaj daje prostranost ukoliko ste sami ili pak prima veći broj gostiju kada je to potrebno. Dodatne stolice se mogu ubaciti po potrebi jer ne zauzimaju puno prostora a vizuelno se uklapaju u ambijent.

Konfor u maloj sobi
Komfor u maloj sobi

https://geppetto.rs/?product=ugaona-garnitura-ugg8

https://geppetto.rs/?product=stolica-stl73

Ugaona garnitura bez rukohvata

Kao sto znamo iz prakse, mala soba nalaže i mali nameštaj, međutim nije uvek tako. Treba pokušati sa garniturama koje nemaju robusne rukohvate i koje pretstavljaju ekonomična rešenja. Takav jedan komad nameštaja daje vam mogućnost potpuno iskorišćenog sedalnog prostora a da pri tom ne narušava celokupan koncept prostorije.

Umesto da uključujete bočne stolice, u ovom slučaju, koristite po potrebi trpezarijske stolice, na taj način ostavljate vise slobodnog prostora.

Maksimalna iskorišćenost prostora
Maksimalna iskorišćenost prostora

https://geppetto.rs/?product=ugaona-garnitura-ugg4

https://geppetto.rs/?product=ugaona-garnitura-ugg10

Stolica za dvoje

Još jedna opcija, narocito dobra ukoliko nemate TV u sobi, jeste da uparite dve takozvane ljubavne stolice ili ti stolice za dvoje postavljajući ih jednu naspram druge sa mogućnošću dodavanja bočnih stolica po potrebi i ukoliko to prostor dozvoljava. Na ovaj način dve osobe mogu odvojeno da uživaju u komforu (pogodno za parove kojima niju uvek do grljenja na kauču), ili četiri i vise osoba u zavisnosti od prilike.

Ljubvne stolice kao zamena za ležaj
Ljubvne stolice kao zamena za ležaj

https://geppetto.rs/?product=stolica-stl87

https://geppetto.rs/?product=stolica-stl86

Vizuelni prostor

Pored fizičkog prostora, trudite se da držite vizuelni prostor otvorenim tako što ćete koristiti svetle boje za manje uređaje kao što su TV komoda ili klub sto. Ubacivanjem belih ili svetlih jastučića postižete isto efekat uvećanja prostorije. Na ovaj način, kada ste udobno ušuškani u vaš omiljeni kutak, nećete imati utisak skučenosti.

I na kraju, najbolja stvar kod malih prostorija je ta da samo poneki detalj može prostor u trenu da učini ultra luksuznim. Počastite se unikatnim stočićem, nekim glamuroznim aksesoarom ili jednostavno oplemenite sobu buketom svežeg cveća i ceo prostor će zasijati u trenu.

Similar Posts