Dekorišimo klub sto

Pravilo trojke za besprekoran izgled dnevne sobe

Klub sto ili kako ga još zovemo stočić za kafu ima višenamensku ulogu: mesto na koje odlažemo piće, podmetač za noge, sakupljač daljinskih upravljača i naravno neizostavni deo svake dnevne sobe. Stolić moze za cas postati najneuredniji deo prostorije, ukoliko niste dovoljno pažljivi. Uz samo malo kreativnosti i mašte postižu se neverovatni rezultati!
Kao pomoć pri dekorisanju klub stola slede saveti i smernice u određenim situacijama kako bi savladali umetnost ukrašavanja.

Pravilo trojke

Kao i u mnogim drugim oblastima dizajna, tri je snažan broj za dekoraciju stola. Za bilo koju veličinu ili oblik stola, zbirka od tri predmeta je dobitna kombinacija.
Treba imati na umu da ovo „pravilo“ od tri stvari služi samo kao vodič a ne kao postulat.

Jednostavna postavka za lep izgled
Jednostavna postavka za lep izgled

U primeru prikazanom na slici, vaza čini jedan predmet, činija sa poklopcem je drugi a par svećnjaka može se smatrati trećim. Mnogi bi rekli kako ovde ima četiri predmeta ( ili vise ukoliko uzmete u obzir još i svaki cvet) što i jeste tačno ali su predmeti grupisani u tri jedinice i ostavljaju utisak elegancije.

Geppetto klub stolovi
Geppetto klub stolovi

Neki od sledećih predloga i saveta mogu biti od pomoći prilikom izbora predmeta za dekoraciju stola.

Kako primeniti pravilo trojke

Knjige se, uglavnom, koriste kao baza tj osnova koja se nadograđuje. Umesto njih mogu se stavljati poslužavnici, modni ili drugi stilski časopisi.

Sklad i stil
Sklad i stil

Klub sto sa slike pun je sitnih detalja ali ne ostavlja utisak nereda već sklada i stila. Razlog tome su grupisani predmeti na naslaganim knjigama koji objedinjuju strukturu svojom postavkom. Time dobijamo ponovo tri zasebne sekcije koje poštuju pravilo.

Poigravanje visinom

Još jedan način da se doda energija na klub sto je igranje sa visinom predmeta. Pravilo trojke se i ovde može primeniti. Cilj je postignuti tri različite visine koristeći predmete drugačijih veličina ili ih jednostavno postavite na višu platformu koju ste prethodno nanizali.

Postavljanjem najvišeg predmeta u sredinu, može stvoriti prijatnu simetriju, ali ponekad, čak i najmanja asimetrija može biti zadivljujuća. Dokle god postavka ima visinu imaće i dinamičnost.

Četvrtasti stolovi

Savršeni četvrtasti sto vas može dovesti u iskušenje da iskoristite četiri identična predmeta za dobijanje simetričnog izgleda. Međutim, možete dobiti primamljiviji izgled koristeći dva segmenta ili grupe, po jedan u svakom uglu. Recimo, visoka vaza ili lampa u jednom uglu a u drugom neku umetničku skulpturicu postavljenu na dve ili tri naslagane knjige. Ovo je slučaj u kome pravilo trojke ne mora biti ispoštovano.

Primer kako pravilo ne mora da važi uvek
Primer kako pravilo ne mora da važi uvek
Geppetto klub stolovi
Geppetto klub stolovi

Similar Posts