4 načina kako dekorisati komode + naši predlozi pri kupovini

Zašto baš komoda? Pa, iskreno, nezgodno je pravilno uklopiti i dekorisati veliku, dugu površinu. Dakle, puno je pitanja kao što su: „kako da stilizujem komodu ili konzolu kada je moj televizor postavljen iznad nje?“ ili “ Želim da gledam svoju prelepu porodicu uramljenu u predivne ramove, ali kako to da uradim a da izgleda dobro ??“

Ali pošto će sva četiri izgleda imati malo preciznija pravila, želimo da pokrijemo nekoliko stvari koje se odnose na sve / bilo koji stil komoda koji možete pokušati stilizovati sami u buduće. Oni su takođe temelji za sva četiri izgleda u koja ćemo zaroniti.

Paleta boja: Obavezno odaberite 3-4 boje, a zatim promenite tonove u zavisnosti od različitih predmeta.

Različiti oblici: Razmislite o svojim oblicima. Uverite se da sve nije kvadratno ili da je kružno. Pomešajte ih tako da možete stvoriti vizuelno zanimljivu sliku.

Različite visine: Ova ideja je u istom stilu različitih oblika. Imajući komade različite visine uokviriće sliku i ponovo stvoriti vizuelni interes da se to oko nastavi kretati površinom. Nadamo se da ste spremni da čujete tu frazu MNOGO PUTA. 🙂

Vizuelna ravnoteža: Uverite se, da se, kada pogledate svoju komodu, obe strane izgledaju vizuelno uravnoteženo. Izbegavajte da stavljate previše na jednu stranu, a da je ne uravnotežite sa drugom. Vaše oči će biti srećnije ako obe strane budu u koheziji.

Komoda sa TV- om

TV Komoda Rovero Gepetto

Počnite sa Paletom boja: Ovde smo izabrali bele tonove. Držali smo se neutralne, ali uz zabavan dodatak, sa velikom metalnom vazom.

NAPOMENA: Ako ne znate da želite puno boja, preporučujemo neutralnu paletu boja. Na ovaj način vaše oči neće postati preopterećene kada gledate televiziju.

Razmotrite oblike: Ovde smo koristili dobru ravnotežu zaobljenih oblika. Uz to, multi-oblikovani cvetni venac dodaje savršenu količinu vizuelnog interesa i neobaveznog kretanja bez nadjačavanja cele kombinacije.

Promenjiva visina: dobra ideja je da televizor „kadrirate“. Mislite visoko-nisko-visoko. Naravno, želite da izbegnete bilo šta što će prekriti ekran, pa imajte to na umu.

Neka bude jednostavno: Ovo je najvažnije za ovaj izgled. Ideja je dodati malo ali oprezno, stila bez nadjačavanja cele vizije. Vaš TV je prava zvezda, pa neka ostane tako.

Komoda – Bar

Ponovo biramo neutralnu boju sa belim detaljima. Razmotrite oblike: Pobrinuli smo se da postoji dobra kombinacija okruglih, kvadratnih i čak geometrijskih oblika.

Vizuelni balans: Znali smo da će poslužavnik biti zauzet i pun predmeta. Da bismo to uravnotežili, izabrali smo veliku i vizuelno (i fizički) tešku saksiju sa cvećem. Tada smo sredinu ostavili ne prenaglašenu.

Grupisanja: Podelili smo grupe na dva dela. Na ovaj način se oseća organizovano, ali zanimljivo.

Zidna umetnost: Budući da se vizuelni efekat dobro uklopio na komodi, zid smo uklopili sa vrlo jednostvnom slikom, svedenih boja. Previše umetnosti može delovati nadmoćno nad ostatkom. Ako više volite zid galerije, možete dodati uramljene fotografije. Zatim samo dodajte te predmete,nekoliko komada, u istoj paleti boja kao što ste izabrali za svoj stil komode.

Komoda Barok Duborez, Geppetto

Komoda sa porodčnim fotografijama

Mnogo pitaju je kako da stilski oblikujemo porodične fotografije. Dozvolite da vam pokažemo i kažemo kako.

PRAVILA
Počnite sa Paletom boja: Ali iskreno, kada je reč o uključivanju puno porodičnih fotografija, držanje palete boja neutralnom (ali toplom i teksturnom) učiniće da sve izgleda skuplje i elegantnije.
Dodajte teksturu u ofset pravougaone i kvadratne okvire: U ovom izgledu ima puno kvadratnih i pravougaonih okvira, pa je odabir drugih objekata sa puno teksture zaista bio važan za zaokruživanje vibracije. Lampa, senka, činija i vaze VRLO su teksturisani, što čini celu sliku kao da ima puno pokreta i udobnosti.

Komoda Melani, Geppetto

Znamo da je ovo teško jer znamo koliko je vaša porodica vama lepa, ali za prosečnu veličinu kredenca maksimalna količina ramova treba da bude oko 4. MOŽDA možete stisnuti još jedan. Ali ne brinite, jer će vam sledeći savet pomoći kako da dodate jos fotografija na pravi način.

Kako dodati još fotografija: Dobre vesti ako četiri slike jednostavno nisu dovoljne! Možete da napravite zid galeriju iznad vaše komode i dodate još nekoliko fotografija pomešanih sa drugim umetničkim delima. Taj deo je važan. Pomešajte crno-bele i fotografije u boji.

Dekorativna komoda

Komoda Rovero,Geppetto

Imamo puno „pravila“ kako dekorisati komodu, ali ovo je stvarno sve u vezi s kršenjem pravila. „Dekorativna komoda“ zahteva igranje … puno. Kada smo sastavili ovaj izgled, stavili smo skoro sve delove koje smo imali u postmodernom stilu na komodu.

Izaberite ključne delove: Znali smo da moramo da koristimo tu lampu, veliko ogledalo umesto nekog umetničkog dela (ipak je pristupačnije svima) metalnu vazu, ram sa slikom kao i cvet (da dodamo malo organskog osećaja).

Više je više (sa kontrolom): Ovo je vrsta izgleda koja zahteva niz uređenih objekata. Samo želite da budete sigurni da je svaki komad „sitnica“, bilo da je to tekstura, oblik ili boja.

To je to što se tiče stjlinga komode a u nastavku pogledajte neke od naših modele komoda koje imamo u ponudi u salonu Geppetto.

Posetite nas na našim adresama Žarka Zrenjanina 2, Pančevo kao i na staroj adresi Pančevački put 83, Beograd ili posetite naš sajt www.geppetto.rs Za sve informacije možete nas pozvati na tel:

+381 (0)60 7 250 200  

+381 (0)11 2711 210

+381 (0)60 7 250 201