Spavaca soba enterijer

Novi trendovi u dekorisanju spavaćih soba

Spavaća soba je mesto gde se čovek upoznaje sa sobom, može se opustiti, relaksirati, to je vaš prostor za odmor. Stoga što je bolje uređen i dizajniran, više ćete uživati u njemu svaki put kada tamo provedete vreme. Pokazujemo vam puno fotografija i ideja za uređenje spavaćih soba i neke od najvažnijih trendova enterijera za 2021. godinu.

Za razliku od ostatka vašeg doma – koji je dizajniran da se dpadne i vašim gosima – spavaća soba vam dozvoljava da budete malo sebični.

To mora biti vaša lična oaza, prostor u kojem možete zaboraviti na svaki problem. Ovde ćemo pokušati da vam damo puno ideja, da udovoljimo svim potrebama i željama. Sigurno će trenutni trendovi dizajna pomoći da se pronađu opcije za sve ukuse.

Boje u dekoraciji spavaće sobe

Dugo su se bež, bela i krem boje koristile u dekoraciji spavaćih soba, za prenošenje smirenosti i za to što su večito klasične. Treba napomenuti da su poslednjih godina uvrštene i boje poput tamno smeđe, sive, pa čak i crne. Predviđa se da će siva boja ostati jedna od najčešće korišćenih u ovim prostorijama, posebno u kombinaciji sa belom.

Soba u tamnijim sivim bojama takođe ima svoj šarm. Fotografija ispod to pokazuje; jednostavna soba, u nijansama sive, sa raskošnim francuskim ležajem, kao maksimalnim izrazom boje. Da biste pokazali da mračne sobe ne moraju biti lošeg ukusa, samo pogledajte ovu fotografiju. Soba je više nego atraktivna i dobro je ne zaboraviti da takva soba služi više kao mesto susreta s vašim partnerom, nego soba veće važnosti.

Još jedan trend je upotreba crno-belih, vrlo dinamična i efikasna kombinacija za postizanje moderne spavaće sobe.

Međutim, za ove unutrašnje trendove spavaće sobe 2021. pastelne boje čine važan povratak.
Tamno zelena boja daje važan izgled, posebno ako je ugrađuje u detalje, ili zašto ne, u zidove.

Dekoracija spavaćih soba je definitivno nešto vrlo lično, nekima je potrebna mirna i opuštajuća atmosfera koja favorizuje odmor i spavanje, a drugi više vole svetlo i energično okruženje koje svako jutro ubrizgava život nakon buđenja. Upotreba svetlih boja može biti jedna od opcija za postizanje ovog zadatka. Preporučuje se da koristite dodir živih boja u sitnim detaljima ukrasa, poput jastuka ili jorgana.

Takođe vas može podstaći da bojite zidove. Jedan od trendova je bojenje samo jednog od zidova prostorije, zadržavajući preostalu belu ili bledo neutralnu.

Prirodni i ekološki prihvatljivi materijali

Ovo je trend koji, na sreću, raste. Ekološki materijali široko koriste savremeni dizajneri enterijera. Na primer, upotreba tretirane cigle ili drveta poštujući prirodu. Ovi materijali se često koriste na zidovima, stvarajući vrlo zanimljiv rustični efekat. Upotreba prirodnih vlakana u tepisima, ukrasima i pokrivačima je takođe veoma važna.

Koristite te neutralne tonove, to su boje prirode – oni su tu da ostanu, samo u toplijim, zemljanijim nijansama.

„Na osnovu trendova dizajna i dekora 2021. godine, izlazi sve više zemljanih tonova, Savršen primer za to je boja godine Urbane Bronze. Zelena boja je generalno novi trend rasta popularnosti. Zelena boja je svuda, od zelenih pločica do zelenih zidova do trpezarijskih stolica.”

Tonovi dragulja

Suprotno neutrlnim tonovima, ugrađujemo jarke tonove dragulja u svoje prostore radi živosti i preko potrebnog vizuelnog interesa. Na sledećoj slici možete videti, raskošni krevet u prvom planu sa luksuznim materijalima i ovom smelom tirkiznom (azurnom) nijansom.

Širok izbor sofa, trpezarijskih stolica,  fotelja, komoda, toaletnih stolova i ostalih komada nameštaja različitih stilova, od modernog do klasičnog, pronađite na našoj adresi: Pančevački put 83 Beograd. 

Posetite nas od sada i na novoj adresi Žarka Zrenjanina 2, Pančevo kao i na staroj adresi Pančevački put 83, Beograd ili posetite naš sajt www.geppetto.rs Za sve informacije možete nas pozvati na tel:

+381 (0)60 7 250 200  

+381 (0)11 2711 210

+381 (0)60 7 250 201

Similar Posts