FOTELJE – praktične i dekorativne

Poslednjih godina proizvođači nameštaja trude se da od fotelja naprave originalno delo, koje će biti ukras sam po sebi.

Kada razmišljate o tome kako ćete namestiti dnevni boravak, ne zaboravite fotelje. Stručnjaci za eneterijer poseban akcenat stavljaju na ovaj deo nameštaja,  koji ne samo što je veoma praktičan i preko potreban svakom domu, već može da ima i dekorativnu ulogu.

Fotelja je najčešće deo garniture za sedenje i u tom slučaju u potpunosti izgleda kao sofa ili trosed u manjoj verziji. Međutim, stručnjaci za uređenje doma preporučuju da taj koncept, koliko je moguće, izbegavate. Naime, takvi setovi deluju uniformisano u prostoru, posebno ako negujete minimalistički stil gde su linije nameštaja svedene i bez suvišnih detalja.

Klasicna fotelja se uvek uklapa u enterijer
Klasicna fotelja se uvek uklapa u enterijer

Bez obzira na to da li vam je garnitura za sedenje moderna ili klasična, jednobojna ili dezenirana, od kože ili štofa, fotelja koja se nalazi kao njen verni “pratilac” ne mora da joj uopšte nalikuje. Naprotiv, više će doći do izražaja ako je potpuno drugačija, na primer uz beli kožni trosed odlično će se uklopiti fotelja od bambusa ili ratana jer će doprineti opuštenijoj atmosferi, ili, čak, fotelja u stilu baroka koja će na specifičan način da istakne mešavinu različitih stilova.

Tradicionalna fotelja
Tradicionalna fotelja

Poslednjih godina proizvođači nameštaja trude se da od ovog komada nameštaja naprave originalno delo, koje će biti ukras sam po sebi, a istovremeno zadržati praktičnu namenu. Ukoliko odlučite da investirate u takvu fotelju, dodelite joj počasno mesto u dnevnom boravku.

Moderan dizajn kao originalno delo
Moderan dizajn kao originalno delo