Francuski dvosed

Svako ko je nekada u životu proveo neprespavane noći na neudobnom kauču znaće da ceni udobnost kauča za spavanje ili u ovom slučaju dvoseda.

Postoje izuzetno udobni modeli dvoseda a na vama je samo da tačno prepoznate šta zapravo tražite prilikom kupovine.

Za lakši odabir, sledi nekoliko saveta koji mogu biti od koristi.

Ukoliko tražite dvosed za spavanje uzmite u obzir da je uključen i mehanizam u cenu te su takvi dvosedi uglavnom skuplji od onih bez mehanizma.  Međutim, takvi dvosedi su izuzetno praktični bilo da su namenjeni za svakodnevno spavanje i sedenje ili samo za goste.

Premerite prostoriju unapred pre odlaska u kupovinu da biste tačno znali koje dimenzije dvoseda vam odgovaraju. Neki dvosedi se čak mogu montirati u stanu.

Obratite posebnu pažnju na dušek ili sunđer koji je u sklopu mehanizma radi bolje udobnosti.

Dvosed sa mehanizmom
Dvosed sa mehanizmom

 

Isprobajte ga. Kupci su uglavnom sramežljivi kada je u pitanju isporbavanje nameštaja u salonu ali ukoliko uzmemo u obzir veličinu investicije koju ste spremni da date, ipak se isplati tih nekoliko minuta „srama“. Zar ne? Zatražite od prodavca da vam dvosed razvuče i pokaže kako on izgleda u varijanti za spavanje.

Isprobajte udobnost dvoseda
Isprobajte udobnost dvoseda

Kada se jednom odlučite za onaj PRAVI dvosed, pruža vam se mogućnost odabira mebl štofova u raznim bojama i dezenima ili kože te računajte na izvesno vreme čekanja do dostave (u zavisnosti od politike proizvođača) ili izaberite direktno model iz salona koji vam se dopadne i možete ga već iste noći isprobati.

Ako se odlučite za dvosed bez mehanizma onda vam se pruža veći izbor modela sa pristupačnijim cenama.