Moderan nameštaj za uređenje stana

Useljnje u stan uglavnom predstavlja vrlo uzbudljiv ali i stresan period. Želite moderan nameštaj, ali nemate mesta za eksperimentisanje sa različitim stilovima. Uređenje stana nikada nije bilo lakše!

Kako cene etažnih stanova rastu, kvadratura se i dalje smanjuje. To dovodi do toga da je od ključne važnosti znati kako ukrasiti i opremiti mali  i srednji prostor. Sa modernim nameštajem moguće je imati lep i moderan dizajn bez žrtvovanja kvadrature. Postoji mnogo saveta i trikova kojima možete dati iluziju prostora u stanu. 

Istina je da nije teško brzo pretvoriti dobro planiran i osmišljen prostor u nešto što više liči na kolekciju nameštaja i kućnih aksesoara. Vaš nameštaj bi trebalo da popuni prostor u prijatnom i funkcionalnom smislu. Postaviti ga na takav način da omogućava neometano kretanje.

DIZAJNIRANJE MALOG PROSTORA

Pri odabiru stila i dizajna za prostor poput garsonjere, uvek važi ideja „manje je više“. Postoji mnogo tradicionalnih komada nameštaja koji se mogu zameniti manjim, efikasnijim komadima kako bi vaš stan imao osećaj da ima više prostora.

Sedenje je uvek glavni prioritet. Ako imate dovoljno prostora, izbor jedne moderne ugaone sofe može biti odličan način da obezbedite dovoljno mesta za sedenje bez brige o više komada nameštaja. Ako vam se čini da je prostor previše skučen sa ugaonom sofom, upotrebom raznih udobnih stolica (fotelja) može biti odličan način uštede prostora. Izbor modernih stilova, boja i dizajna za stolice može biti odličan način za stvaranje jedinstvenog izgleda.

IZBOR MODERNOG NAMEŠTAJA

Jednom kada odlučite kako da dizajnirate svoj „prijatan“ prostor, možete početi da birate moderan nameštaj za svoj stan koji će pružiti dovoljno funkcije i udobnosti, a da vam istovremeno dom bude prostran. Salon nameštaja Geppetto nudi komade nameštaja koji su idealni za uređenje stanova.

Ako Vam prostor dozvoljava, idealna ugaona garnitura je “Dona” malih dimenzija svega  200 x 142 cm i ona je odličan izbor za manje stanove. Ujedno na ovaj način obezbedjujete dodatno mesto za sedenje tokom posete gostiju. Garnitura je klasičnog i elegantnog dizajna. Veoma udobna, sedeći deo čini žičano jezgro. Veliki izbor materijala dolazi u obzir. Drvena konstrukcija joj omogućava čvrstoću i dugotrajnost. 

Ovo je odlična opcija ako želite da imate fleksibilan i moderan dizajn.

LAGAN NAMEŠTAJ I JEDNOSTAVNE FORME

U skladu sa duhom prostora, svetlim i belim površinama i slobodom kojom odiše moderni enterijer, nameštaj mora bit pre svega lagan, skladan i ergonomičan. Komadi mogu imati zaobljenu ili geometrijsku formu ali su linije uvek svedene a boje uglavnom umerene. Nameštaj je najčešće odignut sa poda tankim nogarima bilo drvenim ili metalnim. 

Podjednako je važan i klub sto koji može biti pozicioniran ispred sofe ili fotelje kao i pored ili u uglu kako bi zauzimao što manje mesta. Stolić u dnevnom boravku može biti četvrtast ali je sve češće okrugao i sa 3 nogara. Neretko se pojavljuju i setovi od 2 ili 3 stola sličnog dizajna ali različitih dimenzija, koji u kombinaciji prave savršenu formu i krajnje su praktični. 

NIŠTA BEZ UMETNOSTI

Još jedan od načina da prikažete zanimljive detalje u prostoru modernog stila jeste korišćenje umetničih dela, kao odraza sopstvenog kreativnog izraza. Grafike, slike apstraktne umetnosti pretvaraju svaki monoton zid u posebno umetničko delo, čineći prostor savremenim i inspirativnim.

Izbor modernog nameštaja za mali prostor poput garsonjere ne mora biti težak. Sa salonom nameštaja Geppetto lako je izabrati moderan nameštaj i moderan dizajn bez žrtvovanja udobnosti i prostora. Ako odaberete nameštaj odgovarajućeg dizajna, vaš stan može izgledati veći nego što zapravo jeste.