Ugaona garnitura Sidnej

Less is more, Manje je više – definitvno.

geppetto

Ovo će nam biti ideja vodilja kada razgovaramo o izboru idealne garniture za Vašu dnevnu sobu. Vi ste:  mladi bračni par, vlasnici stana do 60 m2 ili  živite sami a želite da udobno smestite goste. U svakom slučaju vaš prvi izbor za dnevnu sobu je ugaona garnitura za spavanje. U narodu prihvaćena kao ugaona garnitura sa mehanizmom za spavanje ili ugaona garnitura “na razvlačenje”.

Kao neko ko preko 20 godina sluša i razume vaše želje, prvo želimo da podelimo iskustva vezana za osnovne principe koje takva garnitura treba da zadovolji ( a kojim smo se i mi vodili ):

  • Kompromis u izgledu
  • Kvalitet i jednostavnost mehanizma
  • Priladoljivost materijala vašem prostoru
  • Postojanost
  • Udobnost

I sve to treba spakovati u dimenzije ispod 250 cm, često i do  220 cm.

Velika garnitura u malom prostoru pojede osećaj slobode i doprinosi osećaju skučenosti.

Kompromis u izgledu ugaone garniture sa mehanizmom:

Ovo nam najteže pada, jer da bi zadovoljili ostale principe, prosto moramo da se vodimo odredjenim ograničenjima koje postavlja funkcionalnost. Zamislite, sve ste skockali, sve je na svom mestu, i sada morate da nadjete prostor za posteljinu koju u velikom broju slučajeva dnevno koristite. Idealno rešenje je sanduk za posteljinu u vašoj ugaonoj garnituri. Ujedno, sanduk, ima i ventilacione otvore, kako bi se omogoćio nesmetan protok vazduha i sprečila pojava vlage. Naravno sanduk mora da ima i mehanizam sa gasnim amortizerom koji omogućava jednostavno i lako otvaranje i zatvaranje. 

Nadam se da vam je sada jasno da takva garnitura jednostavno mora da prati funcionalnost i da to bude princip pre dizajna: functionality before fashion sto bi rekli Englezi Dakle limiti u dizajnu koje postavlja funkcionalnost su:

  • Visina sedalnog dela
  • Debljina sedalnog dela
  • Konstruktivni elementi
  • Mehanizmi za razvlačenje

Naš dizajn tim dao je sve od sebe da estetika i izgled Geppetto garniutura na razvlačenje minimalno odstupa od standardih ugaonih garnitura.

Mehanizmi kod ugaonih garnitura na razvlačenje
Geppeto style: Jednostavnost i izdržljivost

Prilikom izgradnje mehanizam za ugradnju prvi kriterijum je dugotrajnost.

Lift mehanizam za izvlačenj dodatnog dela za spavanje odlikuje se jednostavnim dizajnom, bez komplikovanih sklopva.To mu omogućava smanjenu izloženost habanju i produžava radni vek.

Gasni amortizeri renomiranih dokazanih proizvođača su najčešći izbor što se tiče mehanizama za otvaranje sanduka. Posto podiže teži sedalni deo garniture, izbor je pao na mehnizme koji omogućavaju da “jednim prstom” podižete ili zatvarate sanduk za posteljinu.

Jastuci i čičak elementi- Naš čičak je jak. Baš jak. Toliko jak da jastuci nemaju gde nego da se ne pomeraju. Ujedno, svi jastuci su proštepani što garantuje postojani izgeld bez efekta “cetrifuge” tj. gomilanja ispune na ćoškovima, što utiče na deformaciju jastuka.

Priladoljivost materijala vašem prostoru

Naravno da očekujete izbor materijala za vašu garnituru, kako bi se što bolje uklopila u ambijent.
Mi samo želimo da vas upoznamo da sami materijali koje vam nudimo su prošli i našu selekciju.

Drugačije se bira materijal koji je prvenstveno namenjen sedenju, a drugačije onaj na kome se i leži. Elastičnost, jačina vlakna, otpornost na habanje, ali estetika i moderan dizajn; sve su elementi o kojima smo vodili računa pri izboru materijala za vašu buduću ugaonu garnituru.

Prilikom kupovine konsultujete se s našim prodavcima koje grupe materijal dolaze u obzir i sa naše štof karte izaberite idealan materijal za vaš prostor.

Postojanost

Već smo objasnili izbor mehanizama, materijala i vrste obrade. Svi ovi elementi kada se uklope – daju sveukupan kvalitet i postojanost vašoj ugaonoj garnituri, kako bi što duže bila “kao nova” i krasila Vaš životni prostor.

Tu se vidi ukupna sinergija proizvodnje, dizajna i odnosa prema kupcima-što je negde i naša ukupna težnja i nešto što nas čini srećnima –zadovoljstvo kupaca kroz godine

Udobnost

Na kraju, ili na početku – alfa ili omega, kliše ali jeste suština nameštaja.
Zašto udobnost na kraju? Pa iz razloga da vam predočimo sve preduslove koje jedan ugaona garnitura mora da ispuni a pri tom da ne utiče na udobnost jer udobnost se podrazumeva! 

Ispuna, novi materijali, prilaodljivost telu..sve su stvari koje naše garinture ispunjavaju, u cilju da vam omoguće što bolji san. I ne samo san, prilikom testiranja dobili smo odličan feedback kako naše garinute podnose bindžovanje serija popularnih streaming kanala, kao i filmske maratone. 

Ne brinite se i ako padne koji tako sos, ili se prospe sok ..Reagujete brzo i lako skinite fleke i mrlje.

Ustalom pogledajte prezentaciju naše koleginice jer slika govori 1000 reči a Youtbe video milion 😉