Moderna spavaca soba

Spavaće sobe su prostorije u domu koje se često zanemaruju kada je reč o uređenju i stilu. Budući da nisu mesto gde posetioci, pa čak i stanari, provode puno vremena, lako je godinama zadržati isti nameštaj, dekor i dizajn u spavaćoj sobi.

U Salonu Geppetto verujemo da spavaća soba treba da bude mesto utočišta, opuštanja i smirenosti. U spavaćim sobama ima toliko mogućnosti za dizajn i ideje koje se mogu iskoristiti za opuštajuće i kreativno okruženje.

Uz naše savete za uređenje vaše spavaće sobe možete začas dobiti moderni prostor!

BOJE KOJE SMIRUJU

Spavaće sobe bi trebale biti najugodnije mesto u kući u kojoj ćete se osećati opušteno nakon dugog dana. Korišćenje mirnih, umirujućih boja u spavaćoj sobi može vam osigurati da vaša spavaća soba bude opuštajuće, mirno mesto.

Zidovi, podovi, dekoracja i nameštaj mogu biti deo mirne šeme boja. Bež, svetlo sive, maglovito plave, pastelno zelene – sve ove boje stvaraju spokojno okruženje koje vam može pomoći da se osećate opuštenije. Boje poput crvene, narandžaste i ljubičaste ponekad mogu biti prejake za spavaću sobu jer vas ne podstiču na opuštanje.

Kada je reč o spavaćoj sobi, posteljina i nameštaj u svetlim bojama dobar su način da doprinesete dobrom noćnom odmoru!

GEPPETTO

NEOBIČNA UZGLAVLJA

Posedovanje okvira za krevet koji omogućava jednostavnu ugradnju i prebacivanje uzglavlja odličan je način da se dekor vaše spavaće sobe može redovno osvežavati! Uzglavlja omogućavaju zabavnu kreativnost i mogu vam pomoći da povežete dizajn spavaće sobe. Uzglavlja se mogu odabrati tako da odgovaraju drugom modernom nameštaju u vašoj spavaćoj sobi, poput okvira za krevet, stolica ili stola.

OSVETLJENJE

Različite opcije osvetljenja u vašoj spavaćoj sobi omogućavaju vam da izaberete osvetljenje prema vašem raspoloženju. Samo jedno gornje svetlo daje vam dve mogućnosti – uključivanje i isključivanje. Posedovanje prekidača za zatamnjenje ili različitih rasvetnih tela omogućava vam da odaberete nivo osvetljenosti koji želite u svojoj spavaćoj sobi.

Takođe imate mogućnost povezivanja osvetljenja sa pametnim uređajem kako biste glasom mogli da kontrolišete osvetljenost sobe. 

VIŠESTRUKE TEKSTURE

Ako koristite jednostavnu, neutralnu šemu boja za svoju spavaću sobu, upotreba višestrukih tekstura u vašem dizajnu učini će vašu spavaću sobu modernijom.  Korišćenje ćebadi od veštačkog krzna, jastuka od tvida, pamučne ili lanene posteljine, drvenog nameštaja – sve to zajedno čini da se vaša spavaća soba oseća „življe“ i pomaže vam da se osećate više kao kod kuće.

SEDENJE

Ako imate prostora, sedenje je neophodno za modernu spavaću sobu. Stolica ili dve, ili mali dvosed ili sofa, važan je komad nameštaja na kome se možete opustiti, imati negde da pročitate, proverite telefon ili se opustite pre nego što odete na spavanje u krevet. Dobra je opcija da napravite odvajanje između kreveta i ostatka nameštaja.

Korišćenje kreveta samo za spavanje umesto za opuštanje može vam pomoći da poboljšate obrasce spavanja i opuštanje dok pokušavate da zaspite. Ako možete da koristite modernu stolicu u svojoj spavaćoj sobi za opuštanje pre spavanja, to vam može pomoći da brže zaspite!

Velika udobna stolica, poput stolice za ljuljanje “Easy” ili fotelje “Leptir VL 402”, odlična su opcija za udobne stolice za modernu spavaću sobu.

ŽELITE DA REDIZAJNIRATE SVOJU SPAVAĆU SOBU

Spavaće sobe su odlične sobe za eksperimentisanje sa dizajnom. Pošto je soba koju obično gosti neće videti, spavaća soba pruža vam priliku da mešate teksture, uzorke, boje i komade nameštaja bez previše brige o krajnjem rezultatu. Možete pronaći dizajne i stilove koji vam se dopadaju, a zatim ih možete proširiti i na ostale prostorije vašeg doma.

U salonu Geppetto možemo vam pomoći da pronađete savršene moderne komade nameštaja za vašu spavaću sobu koji se uklapaju u bilo koju šemu boja ili stil. Naš moderni nameštaj dostupan je u raznim teksturama, bojama i veličinama za bilo koji dizajn spavaće sobe.