Nameštaj inspirisan zimom

Trendovi u opremanju doma za 2021. godinu nalažu da obavezno unesemo belu boju u svoj dom

Zimski dani su došli. Bela boja je sasvim sigurno aktuelna svuda oko nas. Ulice, parkovi,  sve se beli, a zašto ne bi i vaši  domovi?

Snežno bele tonove možemo iskoristiti u domu kako u vidu nameštaja tako i kroz detalje i aksesoare. 

Beli tonovi su neizostavni deo svakog enterijera. Bela boja odaje utisak neke  čistote, mira i usklađenosti. 

Trendovi nameštaja dolaze i odlaze. Pre samo jednu deceniju tamno drvo bilo je potpuno u trendu a danas ga već posmatramo kao tradicionalni stil koji nam daje retro doživljaj. Kako su enterijeri postajali savremneiji i  moderniji, svetlo drvo počelo je da dominira unoseći svetlost i vazdušasti osećaj. Kako je enterijer vremenom jos više evoluirao bela je postala nova IN boja za nameštaj, a 2021. je godina u kojoj će se bela boja tražiti.

Ako želite da napravite potpuni zimski ambijent u svom domu, odaberite nameštaj koji dopunjuje prirodne boje zimskog pejzaža, poput bele ili svetlo sive. Uz dodatak sveća unećete u  dom zimsku čaroliju, istovremeno zadržavajući jedinstveni karakter modernog dizajna. 

Bela boja je povezana sa belom svetlošću, dobrotom i čistoćom. Kao boja nevinosti, čini nas da se osećamo sigurno i čisto. Nešto u vezi sa uranjanjem u belo donosi osećaj smirenosti i spokoja. Ipak, bela takođe ima sofisticiranu stranu, a u zavisnosti od toga kako se koristi, može pretvoriti sobu u moderno utočište. 

ZAŠTO IZABRATI BELE TONOVE NAMEŠTAJA?

Beli tonovi u enterjeru imaju mnoge prednosti. Evo neke od njih:

  • Daje prostoru širinu! Zašto mislite da je većina kupatila (najmanja soba u većini objekata) skoro uvek u beloj boji? Beli zidovi čine da se prostorija oseća prostranijom reflektujući više svetlosti. 
  • Daje čist, svež osećaj koji je savršen tokom cele godine. Bela boja je toliko svestrana da može biti idealna jer će vas leti rashladiti a zimi uneti potrebnu toplinu. 
  • Ukoliko imate neko umetničko delo i želite ga istaći, bela boja je idealna za to.
  • Bela je standardna boja koju možete pronaći bilo gde. Svaki komad nameštaja može da se proizvodi u beloj boji. 

UKOMBINUJTE BELU BOJU SA ZIMSKIM DEZENOM

Kada govorimo o nameštaju bele boje onda mislimo na široku paletu boja počevši od snežno bele, of white, krem, ljuske jajeta, boje slonovače i vanile. Sa dodatkom jastučića u raznim zimsim dezenima, upotpunićemo belu sofu i udahnuti joj toplinu doma. Dok dodavanjem tepiha u mešovitoj kombinaciji bele,crne i sive boje, upotpunjujemo željeni ambijent.

DODAJTE BELI RUSTIČNI DEKOR

Sama pomisao na ambijent ispunjen belim nameštajem, nekima od vas, može izazvati sumnje i nedoumice, jer se najviše uočava habanje i prljanje na garnituri za sedenje. Medjutim, nemate razloga za brigu. Uz kvalitetan nameštaj i preduzimanje mera preventivnog i redovnog održavanja, vaša garnitura će vam omogućiti potpunu udobnost, smirenost i zadovoljstvo. 

Još jedan jedinstven način unošenja zimske beline u vaš dom je upotreba rustičnog dekora.

To možete  postići beljenjem drvenog nameštaja poput komoda, trpezarjskih stolova ili kuhinjski elemenata. Dodavanjem zimskog dekora poput visećih pahulja ili bele vaze pune krem- zelenog cveca sa zimzelenim granama upotpunjujemo zimski ambijent. 

Kompletnu ponudu nameštajasalona Geppetto možetepogledati ovde. Kako smo saznali,uskoro uz pomoć  aplikacije koja koristi Virtuelnu realnost-moći će te da bez odlaska u salon, proverite kako se određeni komad nameštaja uklapaju u vaš  ambijent.

BELI NAMESTAJ  U DNEVNOJ SOBI

Potpuno bele dnevne sobe usidrene sa belim nameštajem mogu biti veličanstvene i mogu pretvoriti svaki  prostor u podmlađeno mesto svetlosti i otvorenosti. Čak i ako ne želite jednobojni dnevni boravak, beli nameštaj i dalje može biti koristan u razvoju dekora vaše dnevne sobe. Ako u vašoj dnevnoj sobi imate komade nameštaja jarkih boja, beli nameštaj ih može istaknuti i izvući, prenoseći energiju i živost. 

Ukoliko planirate da kupujete nameštaj, nemojte zanemariti uticaj belog nameštaja na vaš životni prostor. Beli nameštaj može pomoći u vizuelnom proširenju sobe, može uneti svetlost i dočarati prozračnu atmosferu kako zimskog tako i letnjeg godišnjeg doba. 

Pri izboru nameštaja, ne sputavajte svoju maštu i želje, ispoljite svoju kreativnost i dozvolite da vam snežno bele boje ulepšaju dom.  

Similar Posts