Kako pametno kupovati nameštaj

Izbor novog nameštaja za vaš prostor je važna odluka. Nameštaj obično držite nekoliko godina, neki komadi postaju centar sobe, a odabir nameštaja često određuje druge izbore dizajna u istom prostoru. Koristite sledeće savete za uređenje kako bi Vam bili od koristi sledeći put kada krenete u kupovinu nameštaja.

Morate znati šta tražite

Odlazak u kupovinu će verovatno biti najuspešnije ako se pripremite. Razmotrite neke važne faktore vašeg budućeg nameštaja pre nego što uopšte izađete iz kuće:

Izmerite svoju sobu i zid ili površinu na koju nameravate da postavite nameštaj. Odlučite da li tražite npr. ugaonu garnituru ili trosed, sto uključen u sofi ili pomoćni sto.

Razočaraćete se samo ako vam se jakodopadne nekikomad nameštaja, a posle otkrijete da se neće uklapati tamo gde ste nameravali.
Koju ulogu će igrati Vaš novi komad nameštaja? Da li će se često koristiti ili je uglavnom u estetske svrhe? Ako kupujete nešto poput kauča ili stola, razmislite koliko članova porodice ili gostiju očekujete odjednom.
Osim ako niste potpuno preuredili a želite da izaberete nameštaj koji dopunjuje vaš trenutni dizajn enterijera.
Jaka boja će izdominirati prostorijom. Stopiće se prigušenija boja. Imajte na umu da nameštaj uvek možete naglasiti drugim dodacima i dekorcijom.

Imajte plan

Moodboard

Moodboard i lista za kupovinu pomoći će vam da obavite pametnu kupovinu. Isplanirajte kako želite da izgleda čitava soba pre impulsne kupovine nameštaja. Nećete biti srećni ako trošite novac na nešto za šta ste mislili da želite, a zatim ne možete da pronađete nešto što biste voleli da ide s tim. Kompletni plan uređenja enterijera pomoći će vam da odaberete odgovarajući dekor za vaš prostor.

Odlučite se za vredniji i kvalitetniji komad nameštaja

Dobijanje najniže cene za neki nameštaj nije uvek najbolji izbor. Dok kupujete nameštaj, imajte na umu da obično dobijate ono što plaćate. Pogotovo kada je u pitanju tapacirani nameštaj, komadi koji su dobro napravljeni, duže će trajati i udobniji su a to prati i cena.

Prati svoja osećanja

Iako su planiranje i kupovina važni, ako pronađete odmah nešto u šta se apsolutno zaljubite, to je verovatno komad nameštaja koji će vam pretsavljati pravi dobitak tj najbolju odluku, čak i ako to nije ono što ste nameravali da kupite.

Širok izbor sofa, trpezarijskih stolica,  fotelja, komoda, toaletnih stolova i ostalih komada nameštaja različitih stilova, od modernog do klasičnog, pronađite na našoj adresi: Pančevački put 83 Beograd. 

Posetite nas od sada i na novoj adresi Žarka Zrenjanina 2, Pančevo kao i na staroj adresi Pančevački put 83, Beograd ili posetite naš sajt www.geppetto.rs Za sve informacije možete nas pozvati na tel:

+381 (0)60 7 250 200  

+381 (0)11 2711 210

+381 (0)60 7 250 201