Novi trendovi za 2022. godinu

Svaka Nova godina donosi dozu optimizma i radosti jer počinje još jedno poglavlje u knjizi naših života. Jedan od najboljih načina da ulepšamo svako novo poglavlje je ulepšavanje enterijera našeg doma! Nove navike, nove šeme boja i nove trendove u dizajnu enterijera ubacićemo kako bi vaš dom oživeo.

Bili stilista enterijera ili ne, verovatno ste osetili frustraciju koja je došla sa uređenjem kuće u poslednjih godinu dana. Tokom 2020. i 2021. godine, naši domovi su takođe postali naša radna mesta, učionice za našu decu i naš glavni prostor za zabavu, tako da smo morali da pomešamo estetiku sa kreativnošću i funkcijom.

Životni stil kućne kancelarije će se verovatno nastaviti i 2022. godine, ali svi imaju malo više iskustva sa tim šta mogu da očekuju i kako da to maksimalno iskoriste. Ništa vas ne može sprečiti da svoj dom učinite najudobnijim i najmodernijim mestom ove godine.

Dakle, šta možete očekivati od 2022. Tkanine pune teksture, prirodno osvetljenje, starinske predmete i puno sobnih biljaka. Ako želite da naučite sve o šest najiščekivanijih trendova u dizajnu enterijera u 2022. godini, nastavite da čitate ovaj blog.

1. Vintage

Vintage predmeti se vraćaju. Za neke od vas, možda nikada nisu izašle iz mode. Dekoracija doma u vintage stilu uključuje uključivanje nameštaja, delova dekora i šema boja iz ranijeg vremena. Svi elementi vintage stila zajedno često izazivaju ugodan osećaj nostalgije i mašte.

Shopping vintage je veoma trendi jer je održiva opcija, a pored toga daje prostoru „sveže vibracije“. Svaki starinski ili prenamenjen komad nameštaja odaje počast drugom vremenu u istoriji i može da unese mnogo života u sobu. Još jedna sjajna stvar u vezi sa posvećenošću vintage trendu je to što je svaki vintage stil jedinstven, jer možete izabrati da mešate i uparite predmete iz različitih vremenskih perioda kao i sa modernim nameštajem.

2. Novi minimalizam

U 2022, trendovi u enterijeru naginju ka praktičnim karakteristikama dizajna za veću i kvalitetniju upotrebu. Minimalizam igra veliku ulogu u tome, stvarajući zen prostore, bez nereda i nepotrebnih delova. Iskoristite ovaj trend u svom domu, stvarajući slobodan prostor i prozračnu atmosferu u svom domu sa čistim linijama i jednostavnošću.

3. Prirodno svetlo


Prirodno osvetljenje je tehnika koja predstavlja efikasan prodor svetlosti u vaš dom. Ova tehnika je kreirana pomoću velikih prozora i krovnih prozora i može se podići korišćenjem pametno postavljenih ogledala. Pored toga što soba izgleda svetlije, vedrije i veće, ovo je i način da se smanji veštačko osvetljenje, koje u nekim situacijama može imati štetne posledice po fizičko i mentalno zdravlje. Korišćenje prirodnog svetla takođe štedi energiju, što je dobro za vaš novčanik i planetu!

S obzirom na to da smo zbog pandemije u obavezi da više vremena provodimo kod kuće, ova tehnika je korisna i čini naše domove mnogo prijatnijim. Štaviše, visoki prozori i krovni prozori takođe nam daju bolji pogled na spoljašnjost, što može pomoći u smanjenju stresa.

4. Prirodni i zemljani materijali

Pored prirodnog osvetljenja, očekuje se da će prirodni materijali zapljusnuti prostor za dizajn 2022. Pored rastućeg trenda da u naše domove unosimo inspiraciju iz spoljašnjosti (biljke, zemljani tonovi, neutralne boje, meki/prirodni oblici ), prirodni materijali su često održiviji i ekološki prihvatljiviji.

Osim što su kvalitetni, prirodni materijali osvežavaju svaki prostor i daju mu jedinstvenu i dugotrajnu lepotu. Neki prirodni materijali na koje treba obratiti pažnju u novoj godini uključuju drvo (sve vrste), bambus, ciglu, kamen, staklo i prirodna vlakna/tkanine.

5. Tkanine sa teksturom za veću dubinu

Pronalaženje nameštaja, ćebadi, tepiha, zavesa, itd., sa jedinstvenim ili privlačnim teksturama, pomoći će da se prostoriji daju ličnost i dubinu. Možete da održavate stvari udobnim dok menjate teksture samo izaberite glatke tkanine poput somota, mekane/složene teksture poput pletene vune, ili čak svile i satena. Raznovrsni materijali i teksture tkanine stvaraju privlačniju atmosferu i čini prostor vizuelno privlačnijim.

6. Kućne biljke

Kućne biljke su dugo bile glavne u dizajnu enterijera, ali poslednjih godina (i u 2022.), obilje kućnih biljaka postalo je ogroman trend. Kućne biljke stvaraju umirujuću atmosferu i omogućavaju nam da se povežemo sa prirodom dok smo u udobnosti sopstvenih domova. Neki ljudi su otišli ​​toliko daleko da su svojim biljkama posvetili ugao ili celu sobu.

Takođe je dokazano da sobne biljke i zelenilo smanjuju stres i poboljšavaju raspoloženje i produktivnost. Dakle, pored svoje vizuelne privlačnosti, biljke imaju funkcionalnu svrhu.