Trend boje za 2022. godinu

Trendovi boja nameštaja 2022


Kako se 2021. godina završila, razmišljamo o tome šta se promenilo, šta se menja i šta će se promeniti. U svetu nameštaja, ovo znači da budete u toku sa promenama sveta u pogledu boja. Trendovi boja nameštaja su pod uticajem onoga što se dešava svuda oko nas – tako da boja vaše odeće i kućnog nameštaja može da utiče na boju nameštaja koju želite da kupite. u ovom blogu ćemo pisati o nekim bojama nameštaja koje će biti u trendu 2022.

Crvena boja se vraća

Crvena boja se vraća kao trend boja. Ova boja je toliko popularna jer je smela, svetla i privlači pogled, za šta god da koristite ovu boju – bilo da je to nameštaj ili nešto sasvim drugo. Takođe može lako da istakne druge boje kada se koristi sa njima (dobro se slaže sa ružičastim nijansama) – što čini crvenu privlačnom bojom koja će se pojaviti u trendovima boja nameštaja za 2022.

Sive se zamenjuju

Stalno prisutni sivi nameštaj se zamenjuje, a na njegovo mesto se stižu neutralniji tonovi. Tonovi pečuraka će eksplodirati 2022. Njegov meki balans braon, sive i bež sjajno se slaže sa nameštajem svih stilova i boja. Kao što je gore pomenuto, upareni sa tamnocrvenim bojama kao što su bordo ili kestenjasta daće osećaj dobrodošlice. Ako želite da vaš dom odražava hladnije tonove, tonovi pečuraka se dobro uklapaju sa pepeljastim i zemljanim tonovima. U ovoj novoj godini obuhvata prijatne atmosferske vibracije.

Zelena postaje neutralna

Neutralne boje su i dalje u trendu, ali se malo pomeraju ka zanimljivijim bojama poput zelene – koja postaje nova neutralna boja komada nameštaja. Zelena je umirujuća, osvežavajuća i raznovrsna – što znači da će se slagati sa bilo kojom šemom boja koju imate u svom domu. Savršena je i za moderne i za tradicionalne domove, tako da nemojte biti iznenađeni ako se ova boja pojavi u trendovima nameštaja 2022. godine, sa više varijacija kao što su zelena žalfija ili šartrez.

Pantone boja za 2022.

Živimo u transformativnim vremenima. PANTONE 17-3938 Veri Peri je simbol globalnog duha vremena i tranzicije kroz koju prolazimo. Kako izlazimo iz intenzivnog perioda izolacije, naši pojmovi i standardi se menjaju, a naši fizički i digitalni životi su se spojili na nove načine. Digitalni dizajn nam pomaže da rastegnemo granice stvarnosti, otvarajući vrata dinamičnom virtuelnom svetu gde možemo da istražujemo i stvaramo nove mogućnosti boja. Uz trendove u igricama, sve veću popularnost metaverzuma i rastuću umetničku zajednicu u digitalnom prostoru PANTONE 17-3938 Veri Peri ilustruje fuziju savremenog života i kako se trendovi boja u digitalnom svetu manifestuju u fizičkom svetu i obrnuto.

To je sve za trendove boja u nameštaju za 2022! Obavezno obratite pažnju na ove boje kada kupujete za svoj dom ove godine. Naravno da ne morate da bacite tu sivu sofu na koju imate, ali možda bi neka lepa slika sa zabavnim tonovima zelene učinila da vaš prostor izgleda moderno i trendi.

Ako želite da dodate neke od ovih boja u svoj prostor, obavezno pogledajte naše prodavnice. Imamo prodavnice u Miloša Obrenovića 14, Pančevo kao i Pančevački put 83, Beograd sa domaćim stručnjacima spremnim da vam pomognu da dizajnirate svoj prostor.