Kul dečije sobe!

Da li ste znali da kul spavaća soba (modernog i zabavnog dizajna) može da podstakne učenje i izgradnju karaktera vaše dece? Pogledajte ovaj blog post da biste saznali kako.

Odrastajući, deca uglavnom neguju uspomene stvorene u njihovim spavaćim sobama. Bilo da zaspite slušajući uspavanku ili priču za laku noć, svađate se oko igračaka sa braćom i sestrama, igrate se lutkama ili škrabate po zidu olovkama, dečija spavaća soba je centar njihovog odrastanja. Zato bi trebalo da bude na odgovarajući način ukrašena tako da odgovara njihovim jedinstvenim ličnostima.

Online je dostupno mnoštvo ideja za lepe spavaće sobe za devojčice ili dečake. U idealnom slučaju, dečija spavaća soba treba da ima zonu za spavanje, zonu za učenje i zonu za igru. Ali, kao roditelj, kako shvatiti koji stil će vam najbolje odgovarati? Ako imate više od jednog deteta i imate ograničen prostor, postaje teško obezbediti da soba bude po njihovom ukusu, da odražava njihov karakter i da je istovremeno udobna. Zbog toga se roditelji često muče kako da započnu proces. Evo nekoliko ideja za dizajn dečije spavaće sobe koje možete primeniti.

Igrajte se bojama


Ideje za kul devojčice ili dečake za spavaće sobe moraju uključivati one koje su šarene i živahne. Budite razigrani sa jarkim bojama kao što su roze, zelena, limeta žuta, tirkizna, itd. Kreiranje živopisnih šara bojom takođe eliminiše monotoniju koju donose pojedinačne boje. Na ovoj slici, uzglavlje je ružičasto kao produžetak ukupne šeme boja, ali zid sa elementima dodaje dubinu, dimenziju i dramatičnost sa jedinstvenim dizajnom. Takođe, strateška upotreba ogledala na ormaru odražava zid sa elementima i produžava ga, čineći prostoriju većom nego što zaista jeste.

Izaberite tematsku sobu

Svako dete je obožavatelj nečega – bilo da su to automobili, Diznijeve princeze, životinje ili likovi iz crtanih filmova. Dakle, oblikujte stvari zabavnim siluetama na osnovu teme. Ideje na temu cool dečije spavaće sobe su odličan način da izmamite ogroman osmeh na licima vaše dece. Na ovoj slici, dete je veliki obožavalac pandi. Dakle, roditelji su odlučili da naprave spavaću sobu za svoju decu na temu panda. Od tapeta do oblika kreveta, ista tema je proširena.

Pokušajte sa šarenim fanki tapetama

Korišćenje fanki i uzbudljivih tapeta na jednom ili dva zida može značajno promeniti izgled bilo koje sobe. Međutim, uverite se da je tapeta otporna na vodu i ogrebotine. Na ovoj slici možete videti da su dva zida prekrivena tapetama, dodajući visinu jednoj od naših neverovatno cool ideja za spavaću sobu.

Neka nameštaj sam govori

Ko je rekao da nedostatak prostora znači da vaše dete ne može imati sve? Evo odličnog načina da stavite veliki krevet, radni kutak i prostor za igru na jednom mestu. Ova jedinica nameštaja po meri koja štedi prostor čini sve. Donji nivo može da stane na bračni krevet, bočni sto i radni kutak male visine odvojen merdevinama u obliku drveta. Merdevine vode do prostora za igru sakrivenog ogradom u obliku grane koja obezbeđuje da vaša deca ne padnu. Ovaj deo se može koristiti kao dodatni krevet ako vaše dete ima prijatelja koji spava. U sobi se nalaze i igračke kao dodaci na plutajućim policama.