Unesite proleće u vaš dom

Dolaskom proleća, makar i samo kalendarski, imamo potrebu da više vremena provodimo u prirodi, da budemo okruženi jarkim bojama i da što više budemo na suncu. A zašto ne biste uneli malo proleća i u vaše domove? To možete učiniti u svim prostorijama, bilo da su u pitanju samo ukrasni detalji ili novi komadi nameštaja. Uz samo nekoliko saveta stvorićete prolećnu oazu u vašem životnom prostoru u kom ćete moći da uživate čak i kad je napolju kišovito. 

Jarke boje 

Ako su vam tamne boje prijale zimi i osećali ste se potpuno udobno i ušuškano u sivim i bež tonovima, pravo je vreme da oživite vaš dom unošenjem jarkih boja, pa makar to bilo i u tragovima. Baš kao što se smelije oblačimo kad stigne proleće, eksperimentišući sa bojama, tako je i sa dekorisanjem našeg životnog prostora. Idealno rešenje za ovaj način osveženja jesu trpezarijske stolice. Ukoliko je kupovina novih stolica preveliki izdatak za vas, sličan efekat možete postići i kupovinom jedne stolice, jarke boje, ili cvetnog dezena koja će uneti neophodnu vedrinu u vašu trpezariju. Dekorativni jastuci, takođe, mogu promeniti kompletan izgled dnevne ili spavaće sobe. Plišane i čupave jastuke zamenite šarenim jastučnicama prirodnih materijala. Boje koje se mogu naći u prirodi, siguran su spoj, nebo plava, bujno zelena i bela. 

Zeleno, volim te, zeleno! 

Ukoliko želite da unesete dodir prirode u vaš dom, zelena boja je pun pogodak. Zato što zelena boja predstavlja zdravlje, prirodu, početak, rađanje i baš iz tog razloga je savršena za vaš dom. Pored toga što ulepšavaju i oplemenjuju prostor, cveće i sobne biljke redukuju negativnu energiju i pročišćavaju vazduh i samim tim smanjuju stres svakodnevice. Među najpotrebnijima su aloja vera (odlična u borbi protiv negativnih vibracija), orhideja (privlači pozitivnu energiju), hrizantema (prečišćava vazduh), dracena (oplemenjuje prostor negativnim jonima) i mnoge druge. Cveće ne mora biti samo na jastučnicama, ulepšajte svoj dom  i popravite raspoloženje sezonskim cvećem kao što su lale i zumbuli. I ne štedite, neka svaki prazan kutak odiše prolećem!  Buket cveća držite u belim vazama koje su hit ove sezone. Uz veliko spremanje savršeno ide i krečenje. Istina je da zahteva puno posla, ali tranformacija koja se postiže je neprocenjiva. Ukoliko vam je krečenje celog stana preveliki angažman, uvek postoji mogućnost da postavite fototapet na mestu gde će celoj prostoriji dati novi sjaj.

Sitnice koje život znače

Veliko prolećno spremanje je idealan način kako da nakon raščišćavanja prostora steknete neke nove ideje za uređenje vašeg stana ili pak da sitnicama napravite osetnu promenu. Bilo da je reč o kuhinji, spavaćoj sobi ili bilo kojoj drugoj prostoriji, sitnice poput stolnjaka, stonih podmetača, tepiha, pletenih torbi za časopise, značajno menjaju izgled vašeg stana i unose dašak prolećne vedrine. 

Ručke su, takođe, sitnica koja kad se promeni, vaš stari komad nameštaja dobija novi i svež izgled, sa tako malo truda. Promena koja je najvidljivija jeste novi raspored nameštaja. Ovo je sigurno najjednostavniji način kako da osvežite vaš životni prostor, unesete novine, jer iznenadili biste se koliku pozitivnu promenu pravi novi raspored nameštaja. I na kraju, ne zaboravite da budete maštoviti i kreativni. Slika koju čuvate godinama,ili fotograju kao uspomen, može uz novi ram da bude baš jedna od tih sitnica koje život znače. 

“Sve smo bliže proleću. I ne toliko mi njemu koliko ono nama. Da proleće ne dolazi sam, nikad mi ne bismo stigli do njega.” Duško Radović

Širok izbor trpezarijskih stolica,  fotelja, komoda, toaletnih stolova i ostalih komada nameštaja različitih stilova, od modernog do klasičnog, pronađite na našoj adresi: Pančevački put 83 Beograd. 

Posetite nas lično ili posetite naš sajt www.geppetto.rs Za sve informacije možete nas pozvati na tel: +381 (0)60 7 250 200   +381 (0)11 2711 210