Fotelja kao stilski momenat vaše sobe

Sa toliko mnogo izbora fotelja, pronalaženje prave i stilizovanje ise može biti veliki izazov. Odlična fotelja može sama po sebi biti glavni komad nameštaja. Ili može spojiti elemente sobe zajedno. Ili može postati komad koji nedostaje, poput teksture ili savršenog štofa. Dekorisanje dnevnih soba sa foteljom čini sobe smelim! Ovde razmatramo svaku vrstu i delimo ideje za dekoraciju dnevne sobe kako bismo dodatno naglasili vaš stil.

Vrste fotelja

Za početak, pomažemo vam da saznate nešto o vrstama fotelja i gde se često mogu videti.

Niska fotelja – Mala fotelja bez rukohvata, sa donjim sedištem prilagođenim za manje prostore, niska fotelja se često koristi u spavaćim sobama ili u malim prostorima ili područjima gde je potrebna manja vizuelna težina.

Fotelja Harmony

Fotelja sa krilatim naslonom – Tradicionalno velikih razmera (ali ne uvek), ova stolica je fotelja sa visokim naslonom koja ima zaštitna „krila“ koja obavijaju osobu koja sedi u njoj. Istorijski gledano, krila na ovim stolicama pomagala su pri blokiranju hladnog vazduha pored vatre. Odlične za čitanje ili razgovor pored velikog kauča, krilne fotelje imaju prepoznatljivu siluetu.

Klubska fotelja – Klupska stolica je prostrana stolica od kože ili štofa sa dubokim sedištima. Generalno, ova stolica je dobra stolica za dremanje. Moderne verzije ove fotelje u dnevnoj sobi daleko su od zagušljivih muških klubova odakle je ime i poteklo.

Bačvasta fotelja – S neobičnim oblikom , klasična bačvasta stolica ima potpuno zakrivljen naslon i nizak profil koji daje šik i udoban dizajn. U zavisnosti od tkanine za presvlačenje ili kože i detalja poput nekih ukrasa, ove svestrane fotelje mogu se uklopiti u bilo koji dekor, od modernog do srednjeg veka do tradicionalnog.

Okretna fotelja-Okretne fotelje popunjavaju prostor gde vam je potrebna fleksibilnost, u kancelariji, za različite aranžmane razgovora ili u dečijoj sobi. Ove udobne fotelje dostupne su u mnogim stilovima.

Bez obzira da li fotelju ili stolicu ili bilo koji drugi nameštaj, ovo su neki takođe važni elementi koje ćete ugraditi u kombinaciju da biste upotpunili izgled sobe:

  • Upečatljivi klub sto
  • Podna lampa ili stona lampa
  • Velika vaza
  • Zanimljivi tepih
  • Otoman
  • Korpa sa knjigama
  • Umetnička slika ili ogledalo

Ako tražite način da dodate dašak stila ili jednostavno definišete sobu, istraživanje ideja o foteljma u dnevnoj sobi može biti odlična polazna tačka. Hoće li to biti jedna fotelja ili par? Odgovarajući ili komplementarni? Zaustavite se u izložbenom salonu Nameštaja Geppetto za više različitih ideja o foteljama koje će upotpuniti vašu dnevnu sobu.

Žarka Zrenjanina 2, Pančevo kao i na staroj adresi Pančevački put 83, Beograd ili posetite naš sajt www.geppetto.rs Za sve informacije možete nas pozvati na tel:

+381 (0)60 7 250 200  

+381 (0)11 2711 210

+381 (0)60 7 250 201

Similar Posts