SAVRŠENA TRPEZARIJA ZA OKUPLJANJE DRAGIH LJUDI

Trpeza se nalazi u samom korenu reči trpezarija. To je, u stvari, bio naziv za sto gde su se služili glavni obroci: doručak, ručak i večera. Samim tim, trpeza je predstavljala mesto okupljanja cele porodice, ali i gostiju.

Danas, u modernom vremenu uz brzo življenje, značaju trpezarije se možda ne poklanja tolika pažnja kao nekada, ali one i dalje predstavljaju jedno od centralnih tačaka u svakom domu. Svakako je lakše okupiti članove porodice ili prijatelje uz ukusan obrok i kvalitetan razgovor, a uz to ćete još uživati u prijatno provedenom vremenu.

Kada govorimo o trpezarijskom nameštaju, glavni deo svake trpezarije jeste sto.

Postoji mnogo opcija kada su u pitanju trpezarije, što će vam znatno olakšati njeno uklapanje u ostatak životnog prostora. Topli tonovi i drvo kao materijal su potpuno u skladu sa feng šui pravilima:

Oblik stola treba izabrati prema obliku same prostorije koja će vam služiti kao trpezarija, bilo da se radi o zasebnom prostoru ili je spojen sa kuhinjom ili dnevnom sobom. Ukoliko je prostorija u obliku kvadrata bolje će joj pristajati okrugli sto, a ukoliko je pravougaonog oblika, odgovaraće joj pravougaoni sto.

Trpezarija „Leon“

Trpezarija Leon

Trpezarija „Kairo“

Trpezarija Kairo

Trpezarija „Orion“

trpezarija

Naravno, uvek možete izabrati elemente iz različitih kolekcija i uklopiti ih po svojoj želji i potrebama:

Efektni elementi Česterfild stila se odlično uklapaju uz belu boju:

Kolekcija „Lena“

trpezarija
trpezarija

Ljubitelji luksuznog stila mogu izabrati trpezarijski nameštaj koji izgleda upečatljivo, a opet nenametljivo zahvaljujući nežnim bojama:

trpezarija

Postoji mnogo opcija i za one koji preferiraju jednostavniji stil, bilo da se radi o obliku ili bojama:

trpezarija

Po feng šui pravilima, trpezarijski sto nikada ne bi trebalo da bude postavljen uz zid. Pozicionirajte ga tako da sa svih strana mogu da se postave stolice kako bi se svi osećali dobrodošlo.

Trpezarija „Perla“

Ne zaboravite da je osećaj komfora ono što je najvažnije kada birate nameštaj. Mesto gde ćete okupiti drage ljude uvek treba da pruža udobnost i rasterećenje.