Opremite svoj dom za jesen

Jesen je jedno od najmagičnijih doba godine jer uvek ima mnogo čemu da se radujete.

Što se tiče jesenje estetike, toliko toga možete učiniti sa svojim dizajnom enterijera da odrazi trenutnu sezonu i spremi se za predstojeće praznike. Paleta boja i mrazna jutra stvaraju tako lepe pejzaže, tako da ćete lepo moći da ugradite ove karakteristike u dekor i stil vašeg doma.

U ovom blogu ćemo proći kroz nekoliko saveta i trendova kako da vaš dom bude u jesenjem raspoloženju.

Zakoračite u drvenu zemlju čuda

Prvo, hajde da pričamo o materijalima i teksturama koje možete da unesete u svoj dom ove jeseni. Kada pomislimo na jesen, često razmišljamo o prirodi i načinu na koji se menja tokom ovog godišnjeg doba; drveće postepeno postaje sve ogoljelije, dok lišće prelazi iz zelene u žutu u narandžastu. Ova prelepa tranzicija može se ponoviti na način na koji odaberete da opremite svoju kuću; zato volimo drveni nameštaj za ovo doba godine.

Osim što je praktičan i čvrst materijal, u drvenom nameštaju postoji i neka toplina; čini se da u dom donosi dašak skandinavskog dizajna, prihvatajući lepotu prirode i čineći vaš unutrašnji prostor toplim i prijatnim.

Boje jeseni

Otporna tartan tkanina je odličan način da u svoju šemu dodate malo privlačnog sezonskog stila i odlično funkcioniše na udobnom mestu pored vatre.

Pored uvođenja teksture, razmislite i o korišćenju boja koje daju toplinu. Odjek prirode, zemljana paleta bogatih jesenjih nijansi je popularan izbor. Ako vam crvenkasti, zeleni pliš, tvid nisu omiljeni, možete stvoriti sličnu ugodnu atmosferu uključivanjem intenzivnih raspoloženih boja kao što su tamno siva, prigušene neutralne, tamno ljubičaste ili mornarske. Svi se lepo mešaju sa drvetom i drugim autentičnim materijalima za sofisticiran, miran osećaj.

U ovo doba godine želimo da se naši domovi budu udobni i topli, a jedan od najboljih načina da se soba oseća prijatno je uključivanje tamnih, bogatih tonova jeseni. Tamnije boje imaju tendenciju da učine prostor manjim, ali ako želite da se prostor oseća intimnije, korišćenje tamnijih nijansi sigurno će postići željeni efekat. Da biste promenili paletu boja vaše dnevne sobe, razmislite o ponovnom krečenju, dodavanju nekih novih dodataka kao što su ogledala i komode, ili koristite mekani nameštaj da biste upotpunili izgled.

Ušuškaj se u fotelju

Nema romantičnijeg doba godine od jeseni i zime; postoji nešto u tome da se smestite uveče, sklupčate se u omiljenu fotelju da gledate film sa svojom drugom polovinom. Kako dani postaju kraći i hladniji, mi više volimo da ostanemo kod kuće nego da se suočimo sa nepredvidivim jesenjim vremenom; zato je toliko važno da u narednim mesecima učinite svoj dom što lepšim, jer je sezona hibernacije! U leto provodite više vremena na suncu nego u svom domu, tako da ima smisla da ponovo ukrasite i poboljšate svoj enterijer za period jesen/zima.

Vraćajući se romantičnoj prirodi jeseni, zašto ne biste dodali novu fotelju u svoj dizajn enterijera? Iako obožavamo ugaonu garnituru pogodnu za više ljudi, hladnije vreme zahteva neko preko potrebno ušuškavanje.

Zamislite da se prošetate parkom, umotanom u prevelike kapute, vunene šešire i pletene šalove, a zatim se vratite kući uz toplu čokoladu u vašoj omiljenoj fotelji za ušuškavanje …

Udobna sofa

Iako smo već spomenuli važnost udobnih sofa u jesen, postoji mnogo razloga o kojima biste možda želeli da razmislite kada birate savršenu sofu za svoj dom.

Da biste pronašli savršenu garnituru za svoj dizajn enterijera inspirisan jeseni, razmislite o:

  • Oblik vaše sofe; da li želite nešto udobno i intimno poput dvoseda? Ili biste više voleli veliku ugaonu sofu kako biste mogli da imate društvena okupljanja.
  • Tkanina vaše sofe; da li žudite za tamnom kožnom sofom koja će odavati onu klasičnu udobnost? Ili biste možda više voleli sofu od štofa na kojoj biste mogli da zaspite dok gledate film?
  • Boja vaše sofe; iako jesenja estetika traži tamnije boje, da li je to boja koju biste želeli tokom cele godine? Ili biste možda više voleli nešto svetlije da bi vaša dnevna soba izgledala svetlije?

Kada se odlučite za oblik, tkaninu i boju vaše sofe, možete početi da birate koji dizajn najbolje odgovara vašem domu. Ako razmišljate o ulaganju u novu sofu za svoju dnevnu sobu, ali ne znate odakle da počnete, pozovite nas i mi ćemo vam pomoći da pronađete ono što tražite.

Ponekad isključivanje znači odlazak bez televizora i tehnologije. Iskoristite kišno popodne kao savršen izgovor sklonite svoj mobilni i pročitajte knjigu.

Ako svoju dnevnu sobu spremate za jesen i stilizujete svoje komade iz Gepptto salona, voleli bismo da vidimo vaše slike – obavezno ih podelite koristeći #geppettonamestaj na Instagramu.