Kako urediti prostor sa tamnom garniturom – saveti arhitekte

Kako urediti prostor crnom garniturom

Kako urediti prostor sa tamnom ili crnom garniturom?
Evo kako!

Crna boja je moćna i glamurozna, ali samo ukoliko se koristi kako treba. Ukoliko je previše koristimo, i bez nekih pravila, onda crna boja brzo postaje dosadna. Postaje gruba, bez teksture, i predvidiva. Crna boja je postala deo palete neutralnih boja. Ali ovaj trend ne prihvatajte tako olako. Ukoliko uvedete crnu boju na pravi nacin, uz neutralne boje, dobićete vanvremenski dizajn enterijera. Pitanje je kako urediti prostor da dobijemo taj vanvremenski dizajn.

Evo nekoliko saveta kako da koristite crnu boju, a da ne napravite grešku:

– ako koristite mešavinu crne i bele, savet je da koristite male, srednje i velike uzorke zajedno sa crnom i čistom belom kako biste stvorili upečatljiv izgled.

– bitno je da stvorimo dubinu, upotreba crne i čiste bele daje svež izgled. Kombinacijom ove dve boje dobijamo eleganciju i čistoću.

– ako ste izabrali crnu garnituru, dodajte neke detalje i dekoraciju oko garniture kako biste upotpunili izgled. Primer sitnica su lajsne, ramovi, jastučići, ćebad, tepih, neke zidne obloge. Koristite akcentnu boju jastučića kako bi garnitura došla još više do izražaja, a umanjićete njenu oštrinu.

– još jedan trik je da zamislite crnu garnituru kao malu crnu haljinu. Imate odličnu osnovu, ali su vam potrebni neki detalji kako biste dodali toj garnituri život.

– poslednji savet je koje boje idu uz crnu garnituru. Mnoge boje se slažu sa crnom bojom, ali je bolje znati koje boje ne idu uz crnu boju kako ne biste napravili grešku. To su svakako neonske boje, one se nikako ne slažu sa crnom bojom. Previše jarke boje takođe ne idu uz crnu, kao što su crvena, zelena, plava, narandžasta, žuta. Razlog tome je jer uz ove boje, crna može izgledati isprano.

Nadamo se da su vam se dopali saveti i da su vam korisni. Kod nas u salonu vi birate štof i boju ugaonih garnitura, kao i ostalog nameštaja. Iz tog razloga, vrlo lako možete kombinovati boje i učiniti vaš prostor onakvim kako ste ga i zamišljali.

Ugaona garnitura

Posetite nas:
📍Miloša Obrenovića 14b, Pančevo
📱060 7 250 201
📍Pančevački put 83, Beograd
📱060 7 250 200
🅿️Obezbeđen parking
🛠Izrađujemo, dostavljamo i montiramo nameštaj
💻geppetto.rs