Ugaona garnitura -najbolji odabir za male prostore

Koja ugaona garnitura je najbolja? Pravilna organizacija je pola posla.
Današnji prostori su sve manji i manji. Prava je umetnost urediti dnevnu sobu, a ne zatrpati je nameštajem – ugaoa garnitura nije izuzetak.

U nastavku pročitajte par trikova kako izabrati ugaonu garnituru po meri, koja neće zauzeti toliko prostora i koja će učiniti vašu dnevnu sobu lepom.

1. Planiranje

Ugaona garnitura Geppetto

Planiranje će uštedeti vreme i novac.

Garnitura je najveći komad i logično je da krenemo od nje. Bitno je da izmerimo prostor kako bismo znali da li biramo standardne dimenzije ili manje.

Izaberite maksimalne i minimalne dimenzije koje dolaze u obzir.

Pod planiranjem spada i stil dnevne sobe ili vašeg doma. Ukoliko izaberete na primer minimalizam za vaš dom, onda je bitno da i garnitura prati stil.

2. Oblik

Dizajn enterijera Geppetto 38

Bitno je izabrati unapred i oblik same ugaone garniture.
Koliko osoba će koristiti ugaonu garnituru, i da li će služiti samo za sedenje ili i za spavanje? Dakle da li želite ugaonu garnituru koja se razvlači ili ne? Da li vam je neophodan lenjivac? Odgovori na ova pitanja će vam mnogo pomoći.

Takođe, ne zaboravite opciju dvoseda ili troseda uz tabure gde dobijate imitaciju ugaone garniture. Ova opcija je možda i najbolja kada su mali prostori u pitanju jer dozvoljava najveći broj izmena u zavisnosti od situacije.

Naš savet je i da ne kupujete sve odjednom. Ukoliko izaberete dvosed plus tabure ili fotelju, prvo kupite dvosed i sačekajte par meseci kako biste videli šta i da li vam je neophodan dodatak u vidu dodatnih elemenata. Kada su manji prostori u pitanju, savet je da izaberete garnituru koja u sebi ima skladištenje ispod sedalnog dela. Na taj način dobijate dodatni prostor za na primer posteljinu. Ali opet ponavljamo, unapred izmerite koliko mesta imate u dnevnoj sobi!

3. Po meri ili gotova ugaona garnitura?

SIva garnitura

Obe opcije imaju prednosti i mane.

Garniture po meri će se savršeno uklopiti u vaš prostor. Materijal može da bude baš po vašem iskustvu.
Mana je dugačak rok isporuke jer se garnitura pravi po meri.

Gotove ugaone garniture su brže spremne za isporuku. Mana je ta što rizikujemo da nam dimenzije, boje ili materijal ne odgovaraju.

Naša preporuka je bolje isplanirati unapred i sačekati malo duže kako biste dobili ugaonu garnituru baš onakvu kakvu ste zamislili. Šta je par nedelja čekanja, a da uživate u komadu nameštaja koji je baš po vašoj meri.

4. Boja i materijali

Svetlo siva garnitura

Za boju savetujemo svetlije boje koje otvaraju prostor.

Materijali koji imaju neku vrstu refleksije. Izaberite svetlije nijanse ili krem boje. Pastelne boje takođe dolaze u obzir. Materijal je takođe jako bitan jer takođe vizuelno može da utiče da prostor deluje veće. Razmislite o plišu ili širokom tkanju.

Bonus savet – ugaona garnitura i zidovi

Bonus savet. Ne gurajte ugaonu garnituru skroz uz zid. Odmaknite je makar 10 cm kako bi prostor disao. Mnogi ljudi ovo ne znaju, ali ovim ćete postići da prostor diše i videćete da je vizuelno lepše kada ugaona garnitura nije naslonjena prilepljena uz zid.

Ugaona garnitura Geppetto 3

Posetite nas i rado ćemo vam pomoći prilikom odabira ugaone garniture.

Miloša Obrenovića 14, Pančevo
060 7 250 201

Pančevački put 83, Beograd
060 7 250 200

Obezbeđen parking

Dostavljamo i montiramo nameštaj na teritoriji cele Srbije.