Čester nameštaj – dom koji odiše luksuzom

Čester komadi nameštaja asociraju na luksuz, ali istovremeno odišu toplinom. Ovaj stil je potekao iz domova britanske elite i, s obzirom na njegov atraktivan izgled, sasvim je jasno zašto se održao sve do danas.

Chester namestaj

Dvosed iz Čester kolekcije u boji 03 (materijal: Amsterdam pliš)

Navodno, ime je dobio po lordu Filipu Stenhoupu, erlu od Česterfilda i pripadniku bogate britanske aristokratije. Lord je od lokalnog zanatlije zatražio sofu koja prilikom sedenja neće napraviti nabore na njegovom odelu. Zanatlija je kao rešenje ponudio sofu koja danas nosi ime po svom naručiocu, a koji je i sam revnosno pratio modu svog doba.

Nameštaj u Čester stilu danas često možemo videti u lobijima hotela i high-end salonima, ali zbog lakog uklapanja i velike palete boje dostupnih štofova, sada može upotpuniti i vaš dom. Sa ovakvim komadima u prostoriji, nemojte se začuditi ako vas upitaju da im preporučite vašeg dizajnera enterijera.

Ukoliko želite da svoj prostor učinite prefinjenim, a u isto vreme, toplijim, Čester komadi su idealni za to. Svima je potreban bar jedan kutak za odmor i relaksaciju, a tekstura pliša će doprineti onom neodoljivom osećaju ušuškanosti.

Opuštanje posle napornog radnog dana uz čašu vina i neku dobru knjigu ili mirne večeri u društvu prijatelja, postaće još prijatnije. Ovaj nameštaj se, pored atraktivnog izgleda, odlikuje i velikom udobnošću u šta ćete se vrlo lako uveriti. Zahvaljujući raskošnom izgledu doprineće toplini vašeg doma i zasigurno postati omiljeno mesto za okupljanje svih članova porodice.

Iako je Čester stil veoma upečatljiv sa svojim velikim rukohvatima i brojnim dugmadima, on se veoma lako uklapa sa ostatkom enterijera. Bilo da ostatak nameštaja i dekoracije prostorije uklapate prema njemu ili sa njim zaokružujete već postojeću „sliku“, nećete pogrešiti. Spoj tradicionalnog i modernog je uvek dobitna kombinacija.

Na sledećem linku možete pogledati asortiman dostupnih boja, a izbor je na vama: http://www.mercis.si/product/amsterdam/