Trendovi za 2021. godinu

Da li ste spremni za vizuelni makeover u vašem domu?

Svi smo proteklih 10 meseci proveli toliko vremena u svojim domovima, što je sigurno dovelo do trenda obnove kuća koji traje tokom cele godine. Na kraju, ako putovanje ne dolazi u obzir, možete i obnoviti prostor u kojem živite i provesti većinu svog vremena.

Ljudi žele udoban, upotrebljiv, pristupačan i funkcionalan prostor. Dakle, od nameštaja preko tkanina do boja, Salon Geppetto je ovde da vas vodi u trendove za 2021. Godinu.

Što se tiče boja trendovi boje za 2021. godinu odražavaju emocije i želje našeg vremena: udobnost, mir, nadu, pažljivost i optimizam. Od dubokih, bogatih tonova do potpunih neutralnih i svedenih boja, lako je započeti godinu sa novim izgledom.

Žuta i siva kao dominantne boje za 2021.

Ove godine Pantone je preduzeo neobičan korak imenovanjem dve boje kao njihovih nijansi godine: Osvetljujuće, živo žute boje (poput sunca) i bledo sive.

Pantone-ov trend za 2021. godinu je Illuminating žuta boja, koji pruža sunčevu svetlost u vaš danu. Živo žuta nijansa treba da probudi i nadu i optimizam nakon burne 2020. godine. Šafran i zlatne nijanse takođe uskaču u mešavinu. Boje, tapete i deke za sofe sjajni su načini da u svoj prostor unesete malo sunca. 

„Izbor dve nezavisne boje naglašava kako se različiti elementi spajaju da bi iskazali poruku snage i nade koja je i trajna i uzdižuća, prenoseći ideju da se ne radi o jednoj boji ili jednoj osobi, već o više njih“,

kaže Leatrice Eiseman, izvršni direktor Instituta za boje Pantone.

Uz sve preokrete i potpune promene iz normalnog stanja 2020. godine, mnogi traže načine da svojim domovima dodaju udobnost i stabilnost. Dakle, Pantone nam je ove godine dao nešto ekstra – drugu boju u godini – Ultimate Grei, nežna nijansa srednjeg tona zagarantovano savršena kulisa za vašu omiljenu boju veselja.

Siva je svestrana i omiljena neutralna kombinacija jarko žutih boja i može stvoriti energičan osećaj u sobi koji odgovara bilo kom stilu. 

Sledeća je živopisna tirkizna boja koja podseća na dragulje mora, korale, morsko staklo i sam kamen. Ovaj dragulj pomaže da se na otvoren, sjajan, uzbudljiv način uklopi delić prirode. Potrošači će ove godine dodati tirkiz sa prostirkama, posteljinom i dekorom itd.

Treća živahna živopisna boja 2021. godine je purpurno crvena ili boja maline – sve one imaju i topla i hladna svojstva. Pokušajte da uklopite ovu boju kroz jastuke, cvetne uzorke i sveže cvetove.

Sjajna vest je da se sva tri ova energična trenda boja za 2021. godinu mogu međusobno poigravati u vašem domu. Možda ćete želeti da odaberete jedan od ovih tonova da bude dominantna boja u prostoru i naglasite ga samo sa nagoveštajem šta bi moglo biti u susednoj sobi.

Unesite mir i prirodu u svoj  dom

Boje inspirisane prirodom i nostalgijom su u funkciji da donesu osećaj dobrog stanja, smirenosti i mira koji su nam svima potrebni trenutno. Od laganih, toplih neutralnih i prirodnih zelenila do restorativnog bluza i nežnih, zemljanih nijansi. Umirujuća priroda ovih boja savršen je balans između svetle boje i neutralnih tonova.

Pastelne puderaste boje takođe oponašaju vrtlarske i planinarske trendove, kao i druge aktivnosti na otvorenom tako rasprostranjene u 2020. Nijanse mente i žuto-zelene takođe inspirišu prirodu i spoljašnjost, pružajući osećaj pozitivnosti i udobnosti.

Trendovi nameštaja za 2021. godinu: materijali i završna obrada

Naravno, neće izostati ni trendovi završne obrade nameštaja za 2021. Možete računati da ćete ove godine videti još smelih smeđih tnova drveta, nameštaj pleten od pruća i ratana. Ovi završni slojevi i materijali pružaju stabilnost koja nam je potrebna, kao i dodatnu lakoću u našim domovima.

Težite nerafinisanu i rustičnu estetiku? Jednostavna i svestrana, zemljana paleta deluje u bilo kom prostoru, bilo da je reč o rustičnoj kuhinji ili savremenoj spavaćoj sobi, a posebno je efikasna u kombinaciji sa tehnikom ombre ili sunđera.

Organski materijali, uključujući ratan, bambus i lan, upareni sa zanatskim elementima, poput grnčarije, pojačavaju spokojan, istančan osećaj boja i trenutno stvaraju privlačan prostor za odmor i regeneraciju. 

Similar Posts