Dnevna soba i kako je urediti sa stilom

Kada je u pitanju uređenje Vašeg doma, zaista ne postoje stroga pravila – osim da radite ono što Vas čini srećnim i što je u skladu sa vašim stilom. Kada stigne nova sezona, uzbudljivo je osvežiti dom u kome živite. Kao što biste mogli obnovili svoju garderobu ili dokupili neke ukrase, tako možete da osvežite svoj dom. Vaš dom je, kako i treba da bude, mešavina svih stvari u kojima uživate u svakodnevnom životu.

Neki od najpopularnijih elemenata uključuju zaobljenosti i lukove, vraćanje podova od riblje kosti i unošenje prirode u unutrašnjost kroz boje i biljke.

Od rastuće popularnosti prirodnih materijala, preko opuštenog minimalističkog dizajna, do svestranijih prostora, postoji mnogo razloga da se obradujete ove godine, posebno kada je u pitanju uređenje Vaših domova.

Lezaj Simfonija
Nameštaj Geppetto

Boja: Lila

Nije iznenađenje da je ova svetla nijansa ljubičaste ušla u svet dizajna enterijera jer je već bila popularna u svetu mode. Nekima će možda izgledati previše 90-te. Metalne završne obrade, sofisticirani nameštaj od ogledala i raskošni pliš sada lepo rade zajedno da bi stvorili blistav, ali atraktivan dizajn. Ljubičaste dnevne sobe mogu nekima izgledati malo previše smele. Međutim, ovo je zapravo prirodna progresija od uvek popularnog milenijumskog ružičastog trenda.

Lični pečat

U 2022. godini pa i posle, enterijeri se sve manje bave trendom, a više ličnim izrazom. Umesto da specifični trendovi opadaju, počinjemo da vidimo da se linije između različitih stilova dizajna sve više smanjuju.

Jedan primer ovog spajanja stilova dizajna je minimalizam i maksimalizam. S jedne strane, tu je moderan ili minimalistički izgled, koji uključuje luksuzne, mermerne i crne elemente. S druge strane, postoji maksimalistički izgled, koji uključuje slojevite teksture, puno biljaka i vintage komade. Zajednička nit koju vidim sa ove dve perspektive je uključivanje prirodnih, organskih materijala u dom. Pošto su oba ova stila u trendu 2022. godine, slobodni smo da pronađemo sopstveni pogled na bilo koji, što će dovesti do ličnog pristupa dizajnu enterijera.

Cvetni motivi i oblici

Ovaj trend ispituje krive linije i sferne oblike koji se često viđaju u prirodi. Iako je prirodno miran, ipak vam može pomoći da ugradite neke zapanjujuće komade u nameštaj i osvetljenje. Takođe možete potražiti otiske cveća u umetničkim delima i na tepisima. Ako više volite monohromatsku paletu, ovaj stil može biti prava stvar za vas, jer možete pronaći cvetne dizajne koji su u kontrastu crno-belo. Ovo daje moderan i luksuzan izgled. Vaš dom će imati „wau“ efekat sa lepim stolicama, dramatičnim tepisima i jednostavnim, ali spektakularnim osvetljenjem.

A šta je sa nameštajem?

Za trendove dizajna nameštaja u 2022., potražite oblike, teksturu i udobnost. Videćete mnogo zakrivljenih stolica, sofe sa blago nagnutim rukohvatima i okrugle pufove od pliša, lana i lanenih tkanina. Pored prirodnih tonova drveta i vintage komada, takođe ćemo videti povratak crnih motiva ili delova nameštaja. Mermerni nameštaj će takođe biti popularan. Ali, pre svega, udobno sedenje i tkanine koje se lako održavaju će zauzeti centralno mesto.

Pronađite širok izbor nameštaja za današnji način života u Salonu namštaja Geppettou, Miloša Obrenovića 14, Pančevo i Pančevački put 83, Beograd. Uživajte u iskustvu na jednom mestu za svaku sobu, kao i dušeke i program za spavanje.

Za informacije o nedeljnim rasprodajama i promocijama salona Geppetto, kao i za kupovinu na preko web sajta, posetite www.geppetto.rs