Uređenje malog stana

Samo zato što imate 40 m² ili manje,  ne znači da vaš stan gubi komfor ili funkcionalnost. Bilo da živite sami ili u zajednici, mali stanovi imaju svoje prednosti kao što su niži računi za režiju, lakše održavanje prostora, nepotrebno nagomilavanje stvari, itd. Uvreženo mišljenje je da mali stanovi moraju da se fokusiraju samo na funkcionalost, međutim, sa modernim i inovatvnim komadima nameštaja možete imati savršeno uređen stan koji odiše stilom i legancijom. Ukoliko ste i vi neko ko je u fazi renoviranja ili uređenja svog malog stana, saznajte u nastavku teksta kojim se to trikovima i pravilima služe ponosni vlasnici svojih malih stanova i dizajneri enterijera. 

Plan 

Pre nego što se upustite u avanturu uređenja vašeg stana bilo bi dobro razmisliti o nekim ključnim pitanjima. Koji su vaši prioriteti? Ovo se odnosi na jasno postavljanje primarnog cilja koja će vam biti glavna vodilja. Da li ćete se fokusirati na dizajn ili na funkcionalost stana, ili možda oba, što da ne? Detaljno analizirajte prostor. Obratite pažnju na visinu plafona, eventualne niše koje mogu biti dekorativne i krajnje praktične za maksimalno iskorišćavanje prostora. Kako vam je pozicioniran stan i koliko dnevne svetlosti prima kako biste se lakše opredelili za određene boje itd. Ovaj korak je prvi i krucijalan kako ne biste gubili mnogo vremena kad krenete sa uređivanjem.

Multifunkcionalni nameštaj

Kod malog stambenog prostora svaki metar je važan. Pri kupovini nameštaja obratite pažnju da ono ima više namena.

Kada je u pitanju ležaj, kupite onaj koji u sebi ima mehanizam kako bi istovremeno savršeno obavljao funkciju kauča za dnevnu sobu i udobnog kreveta za spavanje. Ukoliko ste se odlučili za francuski ležaj, on nudi idealno rešenje za odlaganje posteljine i svih ostalih stvari kojima ne možete naći drugo mesto, u vidu kutije za odlaganje ispod ležaja. 

Klub stolovi zaokružuju priču celokupnog dnevnog boravka, ali ako oskudevate prostorom taburei mogu na isti način da zamene negovu ulogu. Moderni dizajn tabuera prati današnje trendove i savršeno upotpunjuju dnevni boravak a da i dalje zadržavaju funkcionalnost. Pored očigledne svrhe odlaganja pića, mogu poslužiti i kao pomoćno sedište kada vama dođu gosti ili pak mesto za odlaganje časopisa, dečijih igrački ili ćebadi. 

Police za knjige pored evidente svrhe skladištenja knjiga mogu da posluže i kao paravani. 

Ukoliiko želite da odvojite trpezariju ili kuhinju od spavaće ili dnevne sobe, samostojeće police sa većim otvorima su možda idealno rešenje za vas. Gornji deo polica možete urediti i popuniti knjigama, biljkama i ukrasima na način da ne ne gubite dnevnu svetlost,dok na niže police možete staviti ukrasne kutije koje će služiti za odlaganje stvari. Na ovaj način dobijate fizičku i vizuelnu odvojenost, dajući vašem stanu lični pečat i autentičnost. Ukoliko imate problema pri osmišljavanju ovog separatora, ideje za ovakav domišljat puduhvat može pronaći na mnogobrojnim stranim sajtovima za uređenje enterijera. 

Trpezarijski stolovi se zbog nedostatka prostora obilčno nalaze u dnevnoj sobi. Rasklopivi trpezarijski stolovi su pogodno rešenje za one koji imaju manjak prostora. 

Boje 

Boje pružaju nepresušni izvor mogućnosti. Poznato je da svetle boje pružaju efekat povećavanja svetlosti time što jače reflektuju svetlost,  povećavaju prostor i odaju utisak čistoće. Ukoliko želite da urudite dom kao jednu veliku kompaktnu celinu  odabirom svetlih nijansi nećete pogrešiti. To vam dajte i dodatnog prostora da sitnim ukrasima dekorišete vaš prostor i stvorite modernu i harmoničnu kompoziciju koja je uvek u trendu. 

U slučaju da težite ka toniranju stana, odnosno ka vizuelnom odvajanju svake celine, onda je igranje sa bojama vaše optimalno rešenje. Fototapeti takođe mogu igrati važnu ulogu u stvaranju različitih zona vašeg stana. 

Pronađite širok izbor multifunkcionalnih komada nameštaja u salonu nameštaja Geppetto na našoj adresi: Pančevački put 83 Beograd. Izaberite između širokog spektra stilova, od modernog i savremenog do klasičnog i tradicionalnog. Nameštaj za kućnu upotrebu pruža jedinstveno iskustvo u dnevnoj sobi, spavaćoj sobi, trpezariji i kućnoj kancelariji. 

Posetite nas lično ili posetite naš sajt www.geppetto.rs Za sve inafrmacije možete nas pozvati na tel: +381 (0)60 7 250 200   +381 (0)11 2711 210