Održavanje nameštaja tokom leta

Dolazi leto, a to obično znači visoke temperature i intenzivnije sunčevo svetlo usmereno k vašem nameštaju. Većina od vas će verovatno preduzeti vrlo malo koraka da bi svoj nameštaj pripremila za sezonsku promenu , ali svakako je vredno truda da vaši kvalitetnijii komadi nameštaja izgledaju i osećaju se kao novi.

Pre dolaska leta, sjajna ideja je da očistite tapacirani nameštaj. U zavisnosti od toga koliko je vremena prošlo od poslednjeg čišćenja, možda ćete moći da očistite manje mrlje sredstvom za čišćenje i krpom. Za tačna uputstva za čišćenje pogledajte kod nas na našem youtube kanalu. Za svaku vrstu nameštaja pogoduje različito održavanje.

A ako se zahteva veći posao, paro čistač olakšava čišćenje celog kauča ili dnevnog boravka. Možete da iznajmite mašine iz većih lanaca firmi koje se bave pranjem, a možete i sami da ih kupite i držite ih pri ruci kako biste se lakše nosili sa svim vrstama budućih nereda i fleka.

Čišćenje i zaštita drvenih stolova

  1. Često brišite prašinu
    Male čestice prašine mogu izgledati bezopasno, ali dovoljno nakupljanja može izgrebati završnu obradu drveta. Prašinu barem nedeljno očistite mekom krpom koja ne ostavlja dlačice (gaza, pamučna pelena ili isečena stara majica). Klonite se specijalizovanih lakova za prašinu, jer sadrže silikone koji se mogu upiti u zrno drveta i zauvek ga oštetiti. Umesto toga, blago navlažite krpu vodom ili koristite krpu od mikrovlakana koja će se sama lepiti na čestice prašine.
  2. Koristite sirće i ulje da biste izbrisali vodene kolutiće sa vašeg drvenog stola.
    Ako na stolu imate prstenove sa vodenim žigom iz vlažnih čaša, pomešajte jednake delove sirćeta i maslinovog ulja i mekom krpom nanesite ga na prsten. Zatim nastavite sa drugom čistom, mekom krpom
  3. Neka vaš drveni sto zablista. Kao što smo gore istakli, najbolje je preskočiti silikonski proizvod. Umesto toga polirajte tvrdim karnauba voskom. Ponovo upotrebite dve od onih mekanih krpica bez dlačica: jednu za nanošenje voska, a drugu za poliranje. Malo ćete se zamastiti, ali srećom ovaj zadatak treba obaviti samo dva puta godišnje.

I na kraju, UV zraci su najjači tokom letnjih meseci. Bez obzira da li imate tapacirani, kožni ili drveni nameštaj, uverite se da nisu na putu direktne sunčeve svetlosti. Pokušajte sa jednostavnim rešenjem, poput preuređivanja sobe ili zatvaranja roletni i zavesa, kako bi vaš nameštaj izgledao dobro kao onog dana kada ste ga kupili.

Širok izbor sofa, trpezarijskih stolica,  fotelja, komoda, toaletnih stolova i ostalih komada nameštaja različitih stilova, od modernog do klasičnog, pronađite na našoj adresi: Pančevački put 83 Beograd. 

Posetite nas od sada i na novoj adresi Žarka Zrenjanina 2, Pančevo kao i na staroj adresi Pančevački put 83, Beograd ili posetite naš sajt www.geppetto.rs Za sve informacije možete nas pozvati na tel:

+381 (0)60 7 250 200  

+381 (0)11 2711 210

+381 (0)60 7 250 201

Similar Posts